Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Συγκλονιστική φωτογραφία από τις Καστανιές Έβρου.Περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί πολιορκούν τις συνοριακές διαβάσεις του Έβρου και ετοιμάζονται να εφορμήσουν εντός του ελληνικού εδάφους.

Περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί πολιορκούν τις συνοριακές διαβάσεις του Έβρου και ετοιμάζονται να εφορμήσουν εντός του ελληνικού εδάφους.
Στη συγκλονιστική φωτογραφία που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το Pronews.gr αποτυπώνεται με εύγλωττο τρόπο η δραματική κατάσταση: Χιλιάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στέκονται απέναντι από την πύλη που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας στέκονται ελαφρώς αμήχανοι καθώς πριν λίγες ημέρες ξυλοκόπησαν τους
κατοίκους στην Χίο και την Λέσβο που δεν ήθελαν άλλους μετανάστες και τώρα προστατεύουν τα σύνορα από τους μετανάστες.

Μην σας ξεγελά η εικόνα σχετικά με την πραγματική δύναμη που είναι παραταγμένης καθώς πίσω από αυτούς βρίσκονται χιλιάδες άνδρες και τεθωρακισμένα του ελληνικού Στρατού παραταγμένοι έτοιμοι να ρίξουν προειδοποιητικές βολές και να ανασχέσουν την πλημμυρίδα μεταναστών.
Σήμερα πάντως περισσότεροι από 500 έχουν καταφέρει και έχουν διαβεί τον Έβρο από διάφορα σημεία.
Η Τουρκία όχι  μόνο δεν τηρεί την κοινή δήλωση με την ΕΕ, αλλά στέλνει - όπως άλλωστε είχε απειλήσει - και μετανάστες στη χώρα μας βοηθώντας τους, μάλιστα, στις μετακινήσεις.
Λίγες ώρες αφότου Σύρος πρόσφυγας αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παρέχει λεωφορεία, δωρεάν δηλαδή μετακίνηση, για τους μετανάστες, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα - όπως φαίνεται σε βίντεο - συνοδεύουν στη συνοριογραμμή λεωφορεία με μετανάστες.
Το απόγευμα του Σαββάτου η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε.
Η στιγμή της "εφόρμησης
Στις 17.30 μια ομάδα μεταναστών έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.
Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.
Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, όπως θα δείτε στο βίντεο, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος
Αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται στον Έβρο για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονται στην ελληνοτουρκική μεθόριο με στόχο το «σφράγισμα» των συνόρων.

https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ