Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Απάντηση της Κουκουρίκου Αρεστούλας, Διευθύντριας του 4ου Δ.Σχ. Βέροιας, στην καταγγελία της ΑΣΕ Π.Ε. Ημαθίας

Την Παρασκευή 14/02/2020 και ώρα 08.00 επισκέφτηκε το Σχολείο μας, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Δ/νση του σχολείου ως όφειλε, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας και εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Άννα Κοκοζίδου.
Η κ.Κοκοζίδου, επικαλούμενη προς τον Υποδιευθυντή ότι έχει ενημερώσει για την επίσκεψή της εισήλθε στο Σχολείο. Φτάνοντας στο Σχολείο στις 08.05 βρήκα την κ. Κοκοζίδου να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για την απεργία στις 18/02/2020.

Αμέσως την διέκοψα και της ζήτησα το λόγο για την είσοδο στο σχολείο χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Διεύθυνση, μία πάγια τακτική τόσο της ίδιας όσο και των άλλων μελών της συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία ανήκει. Της επισήμανα δε τα όσα ισχύουν και αναφέρονται στη με αριθμ. πρωτ. 136712/Δ1/5-9-2019 (ΑΔΑ: Ω3ΥΝ4653ΠΣ-ΤΛΨ) εγκύκλιο λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020  “Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εκπαιδευτικών μπορούν να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου.”
Η κ. Κοκοζίδου επικαλέστηκε ότι έχει σταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Παράταξή της (9/2/2020), με το οποίο ενημέρωναν ότι θα επισκεφθούν τις σχολικές μονάδες. Σε απάντησή μου ανέφερα ότι το μήνυμα αυτό δεν συνιστά συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου, καθώς αυτολεξί αναφέρει: «Τις επόμενες μέρες τα μέλη της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας και στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  θα επισκεφθούν τις σχολικές μονάδες προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους και συναδέλφισσες για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την απεργία της 18/2. Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολειών και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να παρέχουν κάθε διευκόλυνση και να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους.»
Στη συνέχεια, η κ. Κοκοζίδου άρχισε να με κατηγορεί ότι στερώ από τους συναδέλφους την ενημέρωση, καθώς φιλτράρω τα μηνύματα των συνδικαλιστικών παρατάξεων και δεν τους τα αποστέλλω, αναφερόμενη δε και στη συνδικαλιστική μου ιδιότητα ως μέλος της ΔΗ.ΣΥ.
Της απάντησα ότι οι συνάδελφοι λαμβάνουν την ενημέρωση που τους αφορά και η οποία αποστέλλεται από το ΣΕΠΕ Ημαθίας και τη ΔΟΕ και όχι από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, ούτε καν αυτής στην οποία ανήκω, καθότι δεν είμαι υπάλληλος των παρατάξεων. Της επισήμανα επίσης ότι και κατά το παρελθόν, εισέρχονταν στο Σχολείο απροειδοποίητα και χωρίς άδεια για να συναντήσει συνάδελφο που εργαζόταν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και να συζητήσουν τα συνδικαλιστικά τους και ότι αυτή η τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου και κυρίως στην ασφάλεια των μαθητών.
Τέλος, η κ.Κοκοζίδου αποχώρησε οικειοθελώς, καθώς κτύπησε το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων.
Η συνέχεια δόθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από το έτερο μέλος της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Χατζησάββα Παναγιώτη  λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14/2, και από την Παράταξη την οποία εκπροσωπούν, στα email των σχολείων στις 16/2 και στον τοπικό τύπο στις 17/2, όπου με κατηγορούν για αντισυναδελφική, αντισυνδιακλιστική και αυταρχική συμπεριφορά και άλλα ανυπόστατα.
Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω ότι οι ενέργειές μου ως Διευθύντρια του 4ου Δ.Σχ. Βέροιας ήταν μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας όπως προανέφερα, οι δε καταγγελίες της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και των μελών της δεν ευσταθούν. Καταγγελίες και ενέργειες οι οποίες θίγουν το πρόσωπό μου και την όλη μου στάση και πορεία στην εκπαίδευση.
Σε αντιδιαστολή, καταγγέλλω:
  • Την κ.Κοκοζίδου Άννα, μέλος της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), διότι στις 14/02/2020 εισήλθε στο Σχολείο μας, παραπλανώντας τον Υποδιευθυντή Κατσαντώνη Ευάγγελο ότι έχει ενημερώσει και συνεννοηθεί εκ των προτέρων με τη Διεύθυνση του Σχολείου για την επίσκεψή της.

  • Τον κ. Χατζησάββα Παναγιώτη, μέλος της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), διότι προέβη σε ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον μου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, χωρίς να έχει ακούσει και τη δική μου πλευρά για τα όσα διαμείφθηκαν κατά την επίσκεψη της Κοκοζίδου Άννας στο Σχολείο μας.

  • Την παράταξη ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) που για μια άλλη φορά παραβλέπει την κείμενη νομοθεσία και πράττει κατά το δοκούν, περιφρονώντας όχι μόνο τη νομοθεσία αλλά και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι την ίδια τακτική προσυνεννόησης ακολουθώ για όλους τους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, ακόμη και αυτής που ανήκω, πράγμα που το τηρούν όλοι εκτός από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας, οι οποίοι θεωρούν τα σχολεία ξέφραγο αμπέλι.
Βέροια, 17/02/2020
Με εκτίμηση
Κουκουρίκου Αρεστούλα
Διευθύντρια 4ου Δ.Σχ. Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ