Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ανάπτυξης για τους ΤΟΕΒ σε Βέροια και Νάουσα μέσω και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της Ημαθίας αποδίδει καρπούς και προχωρά με βάση το σχεδιασμό και την υλοποίηση αναγκαίων έργων ανάπτυξης που πραγματοποιούνται μέσω χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων πηγών. Πρόκειται για έργα που
τέθηκαν σε προτεραιότητα σε συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη με τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ της Ημαθίας και προωθήθηκαν μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα νέα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτό είναι: -Έργα εξοικονόμησης νερού στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Νάουσας (προϋπολογισμού 627.436 ευρώ)
-Έργα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Αράπιτσας (Κοπανού) Νάουσας (προϋπολογισμού 2.158.699 ευρώ)
-Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας/ τηλε-ελέγχου διαρροών στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Βέροιας (προϋπολογισμού 2.199.788 ευρώ)
-Αρδευτικό δίκτυο οικισμού Δήμου Μέσης δήμου Βέροιας (προϋπολογισμού 1.764.000 ευρώ).
ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ
Σχετικά με το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε: «Επιμένουμε να λέμε λίγα λόγια και να κάνουμε έργα πολλά. Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί και η αναπτυξιακή συνεργασία που έχουμε με τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας, τους οποίους και ευχαριστώ. Μια συνεργασία που αποδίδει καρπούς, σύμφωνα και με τις νέες χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν. Που προχωράει με έργα ωφέλιμα και αποδοτικά, με έργα σύγχρονα, μέσω και της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έργα απαραίτητα για να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, για να εξοικονομήσουμε το νερό της περιοχής και κυρίως για να σταθούμε στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας και των καλλιεργειών τους. Έτσι ξεκινήσαμε από την αρχή κι έτσι θα συνεχίσουμε, με συνεργασίες και με αναπτυξιακούς στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...