Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

0 Κορονοϊός: Στους 26 οι νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά

Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε
Στους  26 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (26/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Στο μεταξύ, 71 είναι τα νέα κρούσματα, και τα συνολικά 892.  Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία 57 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος, η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη. Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν». Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση. Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή, τονίζοντας πως είναι ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί τελευταία και το οποίο εξετάζεται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Διευκρίνισε ωστόσο πως είναι μια σπάνια περίπτωση.
Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι τo μήνυμα του «Μένουμε Σπίτι» δεν αλλάζει. «Είναι οδηγίες που βοηθούν στην μείωση της διασποράς του ιού. Φυσικά και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, οι ηλικιωμένοι πρέπει να αναζητούν έγκαιρα βοήθεια. Στη συντριπτική της πλειοψηφία, όμως παραμένει μια ήπια νόσος», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ