Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Ποιες ηλικίες χτύπησε ο ιός στην Ελλάδα - Ο χάρτης των 190 κρουσμάτων

Επιδημιολογικά στοιχεία για την ηλικιακή ταξινόμηση των κρουσμάτων από τον κοροναϊό δημοσίευσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Με βάση τα στοιχεία αυτά, από τον ιό έχουν νοσήσει 7 παιδιά καθώς και άτομα από 40 έως 66 ετών (η πλειοψηφία των κρουσμάτων). Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, από τα 190 καταγεγραμμένα περιστατικά του κοροναϊού εντοπίστηκαν:

  • 79 άτομα ηλικίας από 40 έως 64 ετών
  • 47 άτομα ηλικίας 65+
  • 7 παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών
Από την πρώτη αποτύπωση των ηλικιών προκύπτουν δύο σημαντικά στοιχεία: το ένα είναι ότι υπήρξε νόσηση 7 παιδιών και η δεύτερη ότι είναι τα περισσότερα κρούσματα της νόσου COVID-19, εντοπίστηκαν όχι στην ηλικιακή ομάδα 65+ που θεωρείται περισσότερο ευάλωτη, αλλά οι μικρότερες ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών.
Οι ειδικοί απαντούν στο ερώτημα για τα παιδιά το εξής: «Προς το παρόν είναι μικρά τα νούμερα για να βγάλουμε συμπέρασμα. Ως προς τα 7 παιδιά, κάποια από αυτά βρέθηκαν από την ιχνηλάτηση των επαφών, δηλαδή προέρχονται από τις επαφές του παιδιού της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη - πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Το παιδί είχε συμπτώματα, οπότε νόσησαν παιδιά από εκείνη την πλευρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ