Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Φοβος και ανησυχία απο τους κατοικους του Εργοχωριου για την παραβατικοτητα του καταυλισμου των Ρομα στην περιοχη που επηρεαζει ολο τον Δημο Βεροιας..Ζητουν αμεσες λυσεις.

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η εισήγηση του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Βέροιας, για τη μόνιμη εγκατάσταση των Ρομά στις παρυφές της περιοχής μας, σε μόνιμες κατοικίες. Μετά από σφοδρές αντιδράσεις όλων των κατοίκων, η εισήγηση δεν έφτασε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμαρχος Βέροιας υποσχέθηκε ότι «δεν θα γίνει τίποτα, εάν δεν το θέλετε». Από τότε το θέμα αυτό δεν τέθηκε ξανά, ο δε Σύλλογός μας επιτελεί το έργο που του αρμόζει ως πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος. Το θέμα όμως των Ρομά που είναι ήδη εγκαταστημένοι σε παραπήγματα στις παρυφές του Εργοχωρίου, ενέχει μονίμως κινδύνους, που
αντιμετωπίζουμε καθημερινά, με τη μορφή μικροκλοπών, διαρρήξεων, φθορών της περιουσίας μας, παραβίασης των ωρών κοινής ησυχίας, εκφοβισμού των παιδιών μας, βανδαλισμού των σχολείων της περιοχής κλπ. Έχουμε έρθει πλειστάκις σε επαφή με αρμόδιους φορείς, τον Δήμο Βέροιας και πρόσφατα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, με σκοπό την ενημέρωση για την παραβατικότητα και την επικινδυνότητα των Ρομά της περιοχής για τους κατοίκους, και ιδίως τους μαθητές, καθώς ο καταυλισμός τους βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Ημαθίας. Η πρόσφατη, βίαιη ανθρωποκτονία, μετά από βιασμό, της 44χρονης γυναίκας στην περιοχή μας, την προηγούμενη Τρίτη, για την οποία συνελήφθησαν και ομολόγησαν δύο Ρομά του καταυλισμού του Εργοχωρίου, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας. Η γυναίκα βρέθηκε απέναντι από το 6ο γυμνάσιο και οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλη απόσταση το σημείο, για να μην δουν το αποτρόπαιο θέαμα οι μαθητές που εκείνη την ώρα πήγαιναν στο σχολείο τους. Οφείλουμε κατ’ αρχήν να συγχαρούμε τους Αστυνομικούς για τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τους παρακαλούμε όμως να είναι πιο κοντά μας, με συχνές περιπολίες της περιοχής, καθώς ο κίνδυνος για εμάς είναι διαρκής και καθημερινός. Η περιοχή μας είναι ανάστατη και οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ήρθε πλέον η ώρα να λυθεί οριστικά το θέμα, με άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά από την περιοχή και τη διάλυση του καταυλισμού από παραπήγματα που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθούν και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου στο οποίο έχουν στηθεί τα παράνομα παραπήγματα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε φοβούμενοι για την τύχη της περιουσίας μας και, κυρίως, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Προς τον σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας θα εντείνει τις επαφές του με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα που μας ταλανίζει και μας απειλεί καθημερινά.

Π.Ε.Σ.ΕΡΓΟΧΩΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ