Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ανακοινωσεις για τον Κορονοιο απο Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας και Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων.

Αυτή τη στιγμή το Σύστημα Υγείας έχει 30000 κενές οργανικές θέσεις και η κυβέρνηση καμαρώνει που θα προσλάβει 2000 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό!

Στα νοσοκομεία ο εργαζόμενες στην καθαριότητα βρίσκονται εκτεθειμένες στον ιό, εισπνέουν καθημερινά χλωρίνες, ισχυρά καθαριστικά απολύμανσης και διάφορες καρκινογόνες ουσίες, με ανεπαρκή ενημέρωση και οδηγίες, με ελάχιστα μέτρα ατομικής προστασίας, θέτοντας τη ζωή τους και των οικογενειών τους σε κίνδυνο, με την εντατικοποίηση να βαράει κόκκινο (το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο).

Πρόκειται για εργαζόμενες που σήμερα τους ζητάνε να παίξουν κορώνα – γράμματα την υγεία τους και των οικογενειών τους, αλλά στο τέλος της χρονιάς θα τις απολύσουν.
Με το φιλότιμο των εργαζομένων και τη χλωρίνη, δε θα πάμε μακριά!

Παλεύουμε για:
· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσουν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στα Δημόσια Νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
· Εφοδιασμός με τον αναγκαίο εξοπλισμό μέσων ατομικής προστασίας.
· Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΣυναδέλφισσες συνάδελφοι
Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας έκανε ξεκάθαρη , από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης, οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν το αγαθό της Υγείας σαν εμπόρευμα και ακολούθησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις ξεχαρβάλωσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το έστειλαν στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ.
Το Συνδικάτο κατάγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρυφτούν οι σοβαρότατες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη και κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν εδώ και τώρα :
▪προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
▪να λειτουργήσουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ
▪να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Παράλληλα και με τις παρεμβάσεις του στο ΣΕΠΕ Ημαθίας ανέδειξε τα ζητήματα της λήψης μέτρων στους χώρους δουλειάς αλλά και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ