Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΚΚΕ Τ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται» , λέει η λαϊκή παροιμία και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά μετά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα , που με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού , εμπλουτίζουν το ήδη τεράστιο οπλοστάσιο των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία και προχωρά σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων όπως π.χ η απελευθέρωση των απολύσεων, η παραπέρα «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις , η απελευθέρωση του ωραρίου κ.ο.κ.

Έδωσε την ευκαιρία στην μεγαλοεργοδοσία να επιβάλει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, μειώσεις στους μισθούς κατά 50% για τουλάχιστον έξι μήνες, δηλαδή μισθούς που αντιστοιχούν σε δέκα μέρες δουλειά το μήνα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται σε καμιά απολύτως ρύθμιση ή προστασία καθώς φαίνονται ως ενεργοί εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν , οι οποίες όμως απολαμβάνουν όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς δεν απολύουν προσωπικό.Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη.
Επιπλέον με την ΚΥΑ της 30ης/3/2020 προχωράει ακόμα παραπέρα στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων ρίχνοντας το λαό στο καναβάτσο. Και φυσικά δεν λαμβάνεται καμιά μέριμνα για τους χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους ,που δεν δικαιούνται επίδομα, στήριξη και δεν μπορούν να βρουν δουλειά σε συνθήκες επιδημίας.
Παράλληλα συνεχίζει τη φτηνή επικοινωνιακή πολιτική της πλασάροντας το γνωστό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες όπως και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων που με την πολιτική των περικοπών στη Δημόσια Υγεία και την εμπορευματοποίησή της , την οδήγησαν στην εντατική.
Σήμερα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του και να διεκδικήσει μέσα από το ταξικό κίνημα κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.
Απέναντι στην αγιάτρευτη σαπίλα του καπιταλισμού, απάντηση μπορεί να είναι μόνο ο σοσιαλισμός και η ανωτερότητα ενός συστήματος που στο έδαφος της εργατικής εξουσίας και των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής θα διασφαλίσει ένα ανώτερο επίπεδο ζωής για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Αγωνιζόμαστε για :
Ø άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και μέσα.
Ø να ακυρωθούν στην πράξη όλες οι αντεργατικές διατάξεις και η επίθεση στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...