Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ανακοινωση Αγροτικόυ Σύλλογου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Ο αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) να αφήσει τις στημένες τηλεδιασκέψεις με τους πρόθυμους αγροτοσυνδικαλιστές – φερέφωνά του, και διάφορους αγρότες που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, και να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που συνεχώς οξύνονται από την πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ που εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Μάλιστα σε μία από αυτές τις τηλεδιασκέψεις ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε προκλητικά ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΕΛΓΑ ευθύνονταιοι ίδιοι οι αγρότες και μάλιστα ότι «οι ροδακινοπαραγωγοί μονοπωλούν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από το 2014 μέχρι το 2018» και «οι αποζημιώσεις του 2019 είναι υπερβολικές», κάνοντας πως δεν ξέρει ότι ο νομός μας και οι γειτονικοί νομοί έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ οι υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, παρόλα αυτά οι αγρότες δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ από τον οργανισμό. Σκόπιμα ξεχνά πως από το 2012 μέχρι και σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει όπως όφειλε τα 30-35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.
Γνωρίζει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση ποια είναι τα προβλήματα που κατ’επανάληψη έχουν κατατεθεί μέσα από το πλαίσιο αιτημάτων της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και έχουν διεκδικήσει οι μικρομεσαίοι αγρότες με τον αγώνα τους. Τα επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά:
1. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι τέλους του χρόνου. Με προτεραιότητα τους παραγωγούς που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά και
τους κτηνοτρόφους που διαφαίνεται μείωση των τιμών στο κρέας στα αιγοπρόβατα ενόψει και του Πάσχα.
2. Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση σας όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.
3. Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
4. Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους (υπάρχει κίνδυνος αισχροκέρδειας).
5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
6. Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους και να μην είναι έρμαια στα χέρια εμπόρων - βιομηχάνων.
7.Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμιά επιβάρυνση των παραγωγών.
8. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.
9. Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.
10. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών στρωμάτων ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού οικιακό και αγροτικό.
11. Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά.
Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό αυτών και αυτό να γίνει Τώρα! Η ατομική ευθύνη είναι δική μας και την έχουμε αναλάβει μένοντας στο σπίτι και τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών. Η συλλογική ευθύνη είναι δική σας και σας καλούμε να την αναλάβετε και να ικανοποιήσετε όλα τα παραπάνω αιτήματα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ