Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι μοίρασε «δίκαια και σε όλους» τα βάρη της επιδημίας. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι ξεθεώνονται στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία και σε άλλους χώρους του κλάδου στην περιοχή μας.

Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ήρθαν να προστεθούν στα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όπως η εκ περιτροπής εργασία, αναστολή συμβάσεων αναγκαστικές άδειες, μείωση μισθών μέχρι 50%, επίταξη απεργών κλπ.
Όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι τα Σαββατοκύριακα έγιναν ρουτίνα, αλλά και ακόμα επιχειρήσεις ανάγκασαν εργαζόμενους να δουλέψουν ανήμερα του Πάσχα!
Από την άλλη οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου μας οι οποίοι αύξησαν τον τζίρο και τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καπιταλιστικής κρίσης δεν «εισπράττουν» μόνο από την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και από τις κάθε είδους διευκολύνσεις και απαλλαγές που τα συνοδεύουν.
Όπως η αναστολή πληρωμών σε κράτος και ασφαλιστικά ταμεία, οι επιδοτήσεις μισθού και δανείων, οι μειώσεις ενοικίων κα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της επιδημίας δεν επέτρεψε στα τοπικά κλιμάκια επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ) να κάνουν ελέγχους στους χώρους εργασίας αυξάνοντας τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.
ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Αυτή τη λογική πληρώσαμε εμείς οι εργαζόμενοι στην κρίση και στην μετέπειτα ανάπτυξη. «Όλοι μαζί» δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις στα νοσοκομεία, ούτε να επιτάξουμε τον ιδιωτικό τομέα. «Όλοι μαζί» δεν καρπωνόμαστε το ζεστό χρήμα που δίνει η κυβέρνηση αυτές τις μέρες στους επιχειρηματικούς ομίλους και προέρχεται από τις τσέπες μας. «Όλοι μαζί» δεν είμαστε ίσοι απέναντι στον ιό και ούτε έχουμε την ίδια πρόσβαση στην υγεία οι εργάτες με τα αφεντικά.
Οργανώνουμε την απάντησή μας
Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη στο κλάδο δυναμώνοντας το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας. Που από την πρώτη στιγμή με τις παρεμβάσεις του πίεσε να παρθούν μέτρα προστασίας.
Διεκδικούμε:
· Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.
· Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη των εργοδοτών. Να γίνονται απολυμάνσεις των λεωφορείων μεταφοράς, αλλά και των χώρων εργασίας.
· Δημιουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη των εργαζομένων.
· Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
· Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ