Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

O Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων και συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί 1η ΜΑΗ στη Νάουσα.

O Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» θα συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων και συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί 1η ΜΑΗ στη Νάουσα.
Η 1η Μάη αποτελεί παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο αγώνα και θυσίας των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους στην εργασία και τη ζωή. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα των εργαζόμενων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην πανδημία.

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, και ταυτόχρονα, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει και νέα επίθεση στη ζωή, στο εισόδημα, και στα εισοδήματά μας, με αφορμή τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση άφησε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων ξεκρέμαστη, χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο υποσχέσεις σε ένα θολό μέλλον. Αντίθετα, την ίδια στιγμή μοιράζει εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και καναλάρχες για να μας λένε πώς να μένουμε σπίτι, αναλαμβάνοντας την ατομική μας ευθύνη. Τη δική της ευθύνη όμως δεν την έχει αναλάβει.
Δε μένουμε σιωπηλοί αλλά μαχητικοί. Αντλούμε αισιοδοξία από τη δύναμη της οργάνωσης και της κοινής δράσης, μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, από τα ταξικά συνδικάτα, που στάθηκαν αλληλέγγυα στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, στα μπλόκα και στις μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, πλάι πλάι με τους εργάτες διεκδικούμε:
§ Άμεση κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους από τις χαμηλές τιμές στο κρέας το Πάσχα. Επιδότηση για την αγορά ζωοτροφών. Ουσιαστική αποζημίωση από τις απώλειες λόγο καταρροϊκού πυρετού με κάλυψη της τιμής των ζώων και αναπλήρωση της απώλειας παραγωγής γάλατος και όχι τα ψίχουλα των 30€/ανά ζώο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
§ Κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους συναδέλφους παραγωγούς που δεν μπορούσαν να πάνε στις λαϊκές αγορές ή σε περιοχές που έκλεισαν οι λαϊκές αγορές και έχουν αποθηκευμένα και αδιάθετα προϊόντα τους.
§ Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργάτες γης στις περιοχές και τις καλλιέργειες που έχουν άμεση ανάγκη. Να εξασφαλιστεί η μετακίνηση, η διαμονή, η μεταφορά και η προστασία στην εργασία των εργατών γης σε αυτές τις περιοχές με ευθύνη της κυβέρνησης.
§ Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
§ Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
§ Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
§ Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ για τα προηγούμενα χρόνια.
§ Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
§ Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν.
§ Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.
§ Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
§ Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό και αυτό να γίνει τώρα.
Πληρώσαμε πολλά. Δε θα πληρώσουμε ξανά! Συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΟΥΣΑ 29/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...