Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ.«ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Την εφαρμογή και στον Δικηγορικό κλάδο των Κυβερνητικών μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας ζήτησε με Αναφορά του στη Βουλή των Ελλήνων ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας:

«Κοινοποιώντας σχετική επιστολή που μου επέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, υπογραμμίζω ότι ο κλάδος των Δικηγόρων δεν έχει στηριχθεί από την Ελληνική Πολιτεία παρά το ότι εν καιρώ πανδημίας έχει παύσει κάθε επαγγελματική του δραστηριότητα, με αποτέλεσμα μία μεγάλη πλειοψηφία των Δικηγόρων ανά την επικράτεια να αντιμετωπίζει – δυστυχώς – μείζον πρόβλημα επαγγελματικής βιωσιμότητας.

Χαρακτηριστικά σημειώνω ότι στους δικηγόρους δεν καταβλήθηκε ούτε η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παρότι καταβλήθηκε σε άλλους επαγγελματίες ούτε η αποζημίωση των 800 ευρώ για τους επιστημονικούς κλάδους για τον μήνα Μάιο.

Ως εκ τούτου, ζητάω από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας να εξετάσουν τρόπους ταχείας οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του κλάδου σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως:

1. Την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
2. Την απαλλαγή ή την μείωση στο χαμηλότερο δυνατό συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και την επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών
3. Την ένταξη του συνόλου των δικηγόρων στο καθεστώς της επιτρεπτέας προκαταβολής φόρου
4. Τη μη καταβολή ή την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...