Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η Φρόσω Καρασαρλίδου κοντά στους οινοποιούς

Επίσκεψη στον οινοποιητικό συνεταιρισμό ΒΑΕΝΙ και το οινοποιείο Θυμιόπουλου. Συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Τον οινοποιητικό συνεταιρισμό ΒΑΕΝΙ στη ΝΑΟΥΣΑ και το οινοποιείο Θυμιόπουλου στον Τρίλοφο επισκέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φρόσω Καρασαρλίδου.

Στο ΒΑΕΝΙ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Φουντούλης εξέφρασε την ανησυχία του για τη φετινή χρονιά κι αυτό γιατί θεωρεί το μέτρο της πράσινης απόσυρσης άνευ σημασίας επειδή είναι πολύ μικρή η αποζημίωση των 240 ευρώ ανά στρέμμα όταν έχουν γίνει πλέον όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες και ο παραγωγός περίμενε έσοδα 700-800 ευρώ ανά στρέμμα. Σοβαρό επίσης πρόβλημα υπάρχει με τη διάθεση της περσινής παραγωγής, θέμα που θα έχει τις επιπτώσεις της και στη φετινή παραλαβή του προϊόντος λόγω της μειωμένης ζήτησης. Ως μοναδική λύση επιβίωσης για τους οινοπαραγωγούς είναι η χορήγηση ενίσχυσης de minimis και για τον συνεταιρισμό επιδότηση για την παραλαβή της φετινής παραγωγής και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Θυμιόπουλος είναι ο ίδιος οινοποιός και ιδιοκτήτης τριών οινοποιείων (στον Τρίλοφο –νέο, σύγχρονο, υπό κατασκευή- στη Ραψάνη και στη Σαντορίνη). Έχει εξαγωγικό προσανατολισμό κατά 98%, πιστεύει και επενδύει στη στρατηγική ποιότητας και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ξινόμαυρου. Νιώθει δικαιωμένος για τις επιλογές του αυτές. Είναι μέλος επίσης της διοίκησης της Ένωσης Μικρών Οινοποιών. Εκτιμά μια πτώση των πωλήσεών του κατά 20-25% και ζητά από την Πολιτεία μια άλλη πολιτική εθνικής στρατηγικής και στήριξης της ποιότητας των εθνικών μας προϊόντων.

Η κα. Καρασαρλίδου τόνισε τη συμπαράστασή της στις προσπάθειες ανάδειξης της οινοποιίας και της προώθησης του οινικού κλάδου στην εσωτερική και εξωτερική αγορά και τόνισε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια μέσα από τον θεσμικό της ρόλο για την προώθηση των αιτημάτων τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ