Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΠΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


 Η υπουργός σημείωσε ότι δεν θα επιτρέπεται ούτε σε μαθητές ούτε σε εκπαιδευτικούς να μην φορούν μάσκες στις σχολικές αίθουσες.

«Στο σχολείο πρέπει να φοράνε όλοι μάσκα», δήλωσε  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας επανειλημμένα, πως δεν μπορεί κάποιος μαθητής να συμμετέχει στο μάθημα χωρίς μάσκα και σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα μπαίνουν απουσίες.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις της στην εκπομπή Live News του Mega, η υπουργός Παιδείας είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ειδικά για τους μαθητές, η κ. Κεραμέως είπε ότι όποιος από αυτούς δεν φοράει μάσκα, θα παίρνει απουσία: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς, το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο», ενώ σημείωσε για ακόμα μια φορά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση μάσκας.
Τέλος, η υπουργός Παιδείας προέτρεψε για μία ακόμα φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες

Πηγή: https://www.voria.gr/article/kerameos-apousia-gia-opion-mathiti-den-fora-maska-sto-scholio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ