Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ζητά η Εκκλησία να γίνει ο αγιασμός στα σχολεία.Τη Δευτέρα 14 του μηνός είναι η εορτή του Σταυρού και οι ιερείς έχουν το πρωί λειτουργικές υποχρεώσεις

 


Τη Δευτέρα 14 του μηνός είναι η εορτή του Σταυρού και οι ιερείς έχουν το πρωί λειτουργικές υποχρεώσεις


Ένα ακόμα ζήτημα δημιουργείται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τους προβληματισμούς των επιστημόνων που μετέφεραν το πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Τιμίου Σταυρού, δημιουργείται ζήτημα με τους ιερείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα σχολεία και να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό , καθώς θα τελέσουν τη λειτουργία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Για το λόγο αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος ζητεί να γίνει ο αγιασμός στα σχολεία την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Η Εκκλησία θυμίζει ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου είναι η εορτή του Σταυρού και οι κληρικοί έχουν το πρωί λειτουργικές υποχρεώσεις. Σε ότι αφορά στον τρόπο που θα γίνει ο αγιασμός η Εκκλησία αναμένει από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποδείξει τον τρόπου που πρέπει να γίνει ο αγιασμός την φετινής χολική χρονιά.

Θυμίζουμε ότι η γιορτή του Τιμίου Σταυρού είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την Εκκλησία και οι ιερείς πρέπει να βρίσκονται εκείνη την ώρα στους Ναούς και τις ενορίες τους προκειμένου να τελέσουν τη λειτουργία του Τιμίου Σταυρού.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ