Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Λύση στην αμφισβήτηση των ιδιοκτησιών των κατοίκων της Φυτειάς και των Ριζωμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους Υπουργούς


Την παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διευθέτηση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ιδιοκτησίες των κατοίκων των Ριζωμάτων αλλά και της Φυτειάς σε σχέση με τις διεκδικήσεις του Ελληνικού Δημοσίου όπως αυτές ανέκυψαν από τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, ζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συναντήσεις του τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά όσο και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Τσαβδαρίδης συνεπικουρούμενος τόσο από τον Δήμαρχο της Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη όσο και από τα στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Παπαστεργίου Γιώργο και Παπαστάμκου Αριστούλα, ζήτησε την παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να εξευρεθούν πιθανοί τρόποι άρσης – ει δυνατόν – του δικαιώματος μερικής κυριότητας που φέρεται να έχει το Ελληνικό Δημόσιο στα γεωτεμάχια των δύο περιοχών που η χρήση είναι γεωργική  και οικιστική.

Όπως σημείωσε ο Βουλευτής Ημαθίας η φερόμενη από το Ελληνικό Δημόσιο Συνιδιοκτησία στοιχειοθετήθηκε είτε σε παλαιότερους χάρτες ξύλευσης της περιοχής που αποτυπώθηκαν στο Κτηματολόγιο (στην περίπτωση της Φυτειάς) και ως εκ τούτου παρουσιάζουν λανθασμένα την περιοχή ως δασική έκταση είτε σε αιφνίδια απαίτηση του Δημοσίου για συνιδιοκτησία – λόγω της σύνταξης του Κτηματολογίου (στην περίπτωση των Ριζωμάτων) ενώ για έναν σχεδόν αιώνα (από το 1925) και μέχρι σήμερα, αφενός δεν ασκήθηκε κανένα δικαίωμα κυριότητας από το Ελληνικό Δημόσιο αφετέρου είχαν εκδοθεί αποφάσεις για παραχώρηση της κυριότητας του Δημοσίου στους Κατοίκους των Ριζωμάτων και εκ τρίτου δεν υφίστανται δασικές εκτάσεις καθότι για όλο αυτό το διάστημα καλλιεργούνται  και ως εκ τούτου έχουν απολέσει το δασικό τους χαρακτήρα.

Υπογράμμισε δε ότι χρειάζεται να μελετηθούν δυνατότητες αποχαρακτηρισμού των λανθασμένως χαρακτηρισμένων ως δασικών εκτάσεων καθώς και παραχώρησης της όποιας κυριότητας του Δημοσίου στους κατοίκους των περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ