Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Η ωμή παραδοχή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τον Ρ.Τ. Ερντογάν

 

Χρόνια τώρα ο Ελληνισμός ( Πόντιοι και Μικρασιάτες) προσπαθεί ώστε να διεθνοποιηθεί το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από το Κεμαλικό καθεστώς. Επισημαίνω ότι το 1994 στις 24 Φεβρουαρίου επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου και κατόπιν εισηγήσεως του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ορίσθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 24 Σεπτεμβρίου του 1998 ορίστηκε ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η 14η Σεπτεμβρίου με ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων.Από τότεέως και τώρα γίνεται αγώνας για την διεθνοποίηση του ζητήματος με στόχοτην πίεση προς την Τουρκική ηγεσία να αναγνωρίσει τα εγκλήματα εκείνης της εποχής που διέπραξαν οι πρόγονοι τους και φυσικά μία συγνώμη προς τους απογόνους των Γενοκτονημένων.


Πολλά και φρικαλέα τα εγκλήματα εκείνης της εποχής και φυσικά αμετανόητοι οι απόγονοι που συνεχώς απειλούν ότι θα το ξανακάνουν, όμως για πρώτη φορά έχουμε την ωμή παραδοχή των εγκλημάτων από τον Πρόεδρο του Κράτους αυτού που κάποιοι ‘’έστησαν’ για τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους.Πολλά στοιχεία των απάνθρωπων και τζιχαντιστικών συμπεριφορών υπάρχουν στην Τουρκική Βουλή από ομιλίες διαμαρτυρίας κάποιων Τούρκων Βουλευτών εκείνης της εποχής. Με διάφορους ξένους λαούς και ξένα εδάφη ‘’οικοδόμησαν’’ το γειτονικό ψευδοκράτος με πολύ αίμα και όπως λέει ο λαός ‘’με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο έκαναν’’. Ο σημερινός αρχηγός αυτού του μορφώματος λοιπόν που τυγχάνει να είναι και Ποντιακής καταγωγής αλλά συμπεριφέρεται ως φανατικός Τούρκος πρόσφατα ανέφερε τα εξής :«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

le:///C:/Users/B6B4~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.jpg" o:title="Ο.."> 

            Υπερηφάνεια για τα εγκλήματα και απειλές για επανάληψη στο σήμερα, κυρίως όμως η παραδοχή, όχι από Τούρκο αλλά από απόγονο Ποντίων ο οποίος είχε αναφέρει το 2016 σε ομιλία του τα εξής:«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι». Και μου απάντησε ότι:«Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε «σε ποιον Θεό πιστεύεις;», «ποιος είναι ο προφήτης σου;» και «ποια είναι η θρησκεία σου;».«Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή». Σημειωτέον ο προπάππος του Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το ονοματεπώνυμο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis (Μπακάτογλου Μίμης). Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα. Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat». Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων. Ο ‘‘φανατικός Τούρκος’’ Ερντογάν λοιπόν, σε περιοδεία του στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε «Potamya Hos Geldiginiz», δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

Ας είναι καλά ο συμπατριώτης εξ αίματος κ. Ερντογάν, που υπό άλλων συνθηκών και χρόνων θα λεγόταν Γιωρίκας ή Κωστίκας, κλπ, φυσικά δικαίωμά του είναι να λέγεται όπως θέλει και να είναι ότι άλλο θέλει από αυτό που είναι, όμως και δικαίωμα μας είναι να λέμε την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, όπως ότι όλη η περιοχή της Μ. Ασίας (Πόντου, Καππαδοκίας κλπ) ήταν είναι και θα είναι Η ΕΛΛΑΔΑ της Ανατολής!!!! Βεβαίως και δυστυχώς υπό κατοχή διότι κανείς από τους παππούδες μας δεν υπέγραψε στα καλά καθούμενα κανένα παραχωρητήριο. Δεν πουλήθηκε κανένα σπίτι, καμία εκκλησία, κανένα σχολείο και η πατρίδα μας αλλά κατακτήθηκε με την ισχύ των όπλων και τον άκρατο Τζιχαντισμό. Κανένας δεν τους κάλεσε αλλά ήρθαν να αρπάξουν με το ζόρι τα σπίτια, τις περιουσίες και ολόκληρη την Πατρίδα, για να φτιάξουν το ψευδοκράτος με σκοπό κυρίως το συμφέρον κάποιων μεγάλων δυνάμεων, όπως πχ των Γερμανών οι οποίοι συνέβαλαν στα σχέδια εξόντωσης και όχι μόνο. Και αυτή είναι η μόνη και πραγματική αλήθεια που το κράτος μας ποτέ δεν την έθεσε έτσι, γιατί μάλλον δεν ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις καλής γειτονίας, που αυτό όπως αποδεικνύεται ήταν μεγάλο λάθος διότι η απέναντι πλευρά το ‘’βλέπει’’ αλλιώς. Έτσι περνώντας τα χρόνια η ‘’όρεξη’’ όλο και άνοιγε….. και όλο ‘’θέλουμε κι άλλα’’ …. και όλο ‘’το θηρίο’’ μεγάλωνε…..

            Την κατοχή την έζησε και την ζει η Κύπρος μας όπου και εκεί σκότωσαν και ξερίζωσαν ανθρώπους από τα σπίτια τους και φυσικά το μαρτυρά ο Έλληνας αρχηγός του διπλανού ψευδοκράτους λέγοντας:“Αυτά συνεχίζουν τις εργασίες τους εδώ. Το ένα, το Φατίχ, το στείλαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά τους ενοχλούν πάρα πολύ αυτούς. Τώρα τα γεωτρύπανά μας έρχονται εδώ συνοδευόμενα με φρεγάτες και πλήρως προετοιμασμένα. Το παραμικρό λάθος να κάνετε εδώ, θα γίνει αυτό που πρέπει. Η Ελλάδα τώρα δεν κάθεται ήσυχα, σηκώνεται και ρίχνει άδεια. Ποια είναι αυτή η χώρα που της ρίχνεις άδεια; Λένε τέτοια λόγια στην Τουρκία; Εσύ ποιον κοροϊδεύεις; Να γνωρίζεις τα όριά σου. Εάν εσύ δεν γνωρίζεις τα όριά σου, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία. Στη νότια Κύπρο προσπαθούν να κάψουν το ένα τζαμί μας με μολότοφ, στο άλλο κρεμούν βυζαντινή σημαία. Κάνουν τέτοια πράγματα. Θα μείνουν αυτά αναπάντητα όταν τα κάνετε; Γίνονται οι απαραίτητες προειδοποιήσεις και εσείς δεν δίνετε καν σημασία σε αυτές τις προειδοποιήσεις”,

            Συνεχώς ψέματα για αποπροσανατολισμό των άλλων κρατών και για εσωτερική κατανάλωση, όπως το:«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στη  θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα» με ξεπερνά.

            Ο δε Υπουργός άμυνας του διπλανού μορφώματος Χουλουσί Ακάρ συνεχώς προκαλεί, όπως και όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, με απειλές και νταηλίκια χωρίς να τους πειράξει κανείς και διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Έχουμε μια σαφή στάση σχετικά με τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των τουρκοκυπρίων αδελφών μας». Εδώ τι μας λέει ο αμετανόητος; Θα ξανακάνουνε τα ίδια στην Κύπρο μας όπως και το 1974…..μάλιστα…ΕΙΣΒΟΛΗ δηλαδή και το θεωρεί δίκαιο και σωστό. Άρα όλοι οι κλέφτες που εισβάλλουν στα ξένα σπίτια και ληστεύουν είναι σωστό και δίκαιον και κανείς δεν πρέπει να τιμωρείται αλλά να επιβραβεύεται. Μάλιστα…. τετράγωνη λογική που ούτε στα φρενοκομεία δεν θα σκεφτόντουσαν έτσι. Όπως θεωρούν απόλυτα σωστό, φυσιολογικό και δίκαιον να παραβιάζουν σε καθημερινή βάση τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, γνωρίζοντας πολύ καλά ποια είναι. Επίσης ο κ. Ακάρ εξέφρασε την έντονη ενόχληση του για την επίσκεψη που πρόσφατα πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο λέγοντας τα εξής: «Λες και δεν υπήρχε άλλο νησί για εορτασμούς. Μια περιοχή 40.000 χιλιομέτρων παραχωρείται στην Ελλάδα για το Καστελόριζο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Καλούμε άπαντες να λογικευτούν. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα». Τι λες ΡΕεεεεε;;;;;; λέω εγώ…. Πονηρός και κουτσομπόλης ο κύριος;;; Θα σας ρωτάμε για το τι,το πώς και που θα πράττουμε στην Ελληνική επικράτεια; Ενώ εσείς για το μέγα θέμα του Συμβόλου της Ορθοδοξίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς την Αγία Σοφία της Πόλης;τι είπατε; να σας θυμίσω λοιπόν τι είπε ο Πρόεδρο σας:«Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.Επιτέλους το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος». Ο ‘’Τούρκος’’ Πρόεδρος χρησιμοποιεί ξανά την λέξη ‘’κατάκτηση’’ παραδεχόμενος ότι κατέλαβαν, άρα και κατέχουν, μη Τουρκική Πόλη και φυσικά όλοι γνωρίζουν την Ελληνικότητα της Πόλης που πάντα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα ονομάζεται, όπως Εκκλησία και όχι τζαμί είναι η Αγία Σοφία. Το θέμα αυτό βέβαια ξεφεύγει από κάθε λογική αλλά και από κάθε παραλογισμό, διότι  ΑΓΊΑ ΣΟΦΊΑ και Τζαμί δεν γίνεται.

            Όσο για τον διακαή πόθο αποστρατικοποίησης των νησιών της Τουρκικής ηγεσίας, ώστε να τα βρούνε έτοιμα προς ‘’παράδοση’’ και ‘’παραλαβή’’, τι να πει κανείς…… έτοιμοι πάντα για εισβολή;;;;;;

            Απ’ όλα αυτά και από πολλά άλλα, φαίνεται ότι δεν ήταν Τζιχαντιστές μόνο οι εκείνης της εποχής Τοπάλ Οσμάν, Κεμάλ Πασάς και οι συν αυτώ, αλλά και οι απόγονοι συνεχίζουν την ΄΄παράδοση΄΄. Δυστυχώς μπλέξαμε με τους διαχρονικά Τζιχαντιστές που ποτέ πολιτισμό δεν είχαν αλλά σκότωναν και ρήμαζαν αυτούς που είχαν.Γι’ αυτό και ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής ορθά και χαρακτηριστικά έλεγε πως «η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

            Η κατεχόμενη Πατρίδα της Ανατολής όμως ‘’ΥΠΑΡΧΕΙ-ΖΕΙ’’ διότι όλα το μαρτυρούν. Αυτά που έμειναν όρθια, έστω και πολλά μισογκρεμισμένα, αυτά που ανακαλύπτονται με τις ανασκαφές αλλά κυρίως τα εκατομμύρια των απογόνων  που σήμερα ζουνΕΚΕΊ!!!!! Έγιναν πολλοί τώρα, από τους λίγους που είχαν απομείνει ΕΚΕΊ  ζωντανοί, κάνοντας πολλά παιδιά και κρατώντας γλώσσα και πολλά άλλα στοιχεία του πολιτισμού μας. Κυρίως όμως κράτησαν αρκετοί από αυτούς την Ρωμαίικη ψυχή.

le:///C:/Users/B6B4~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.jpg" o:title="IMG-59b836110076498a0f18b675c974f9ff-V">

            Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ερντογάν για την παραδοχή του γεγονότος της ‘’Γενοκτονίας’’, της ‘’κατοχής’’ και της‘’ επανάληψης εάν χρειαστεί’’ για τα οποία πρέπει από δω και πέρα να ενημερώσουμε όλες τις χώρες και τους διεθνείς Οργανισμούς, ώστε να το αποδεχθούν όλοι και το μόνο που μένει είναι η συγνώμη από την επίσημη Τουρκική ηγεσία, όσο ‘’επίσημη’’ μπορεί να είναι. Όσο για το θέμα των διαπραγματεύσεων εννοείται και είναι απόλυτα φυσιολογικό να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διαπραγματευτούμε τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής όλης της κατεχόμενης Πατρίδας της Μικράς Ασίας, του Πόντου και φυσικά της Βόρειας Κύπρου (όπως και το μαρτυρούν οι της Τουρκικής ηγεσίας) και όχι στο να τους παραδώσουμε νησιά μας και το μισό Αιγαίο  που διακαώς ονειρεύονται και πάντα πρέπει να έχουν στον νου τους το: «Η ΡΩΜΑΝΊΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΈΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΊ ΚΑΙ ΦΈΡΕΙ ΚΙ ΆΛΛΟ».

le:///C:/Users/B6B4~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.jpg" o:title="ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝ">

 ΟΧΙ  ΑΛΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ…….ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ…..

ΝΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ….

 Γράφει ο  Χαράλαμπος Καπουρτίδης

π. Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και μέλος του Δ.Σ

Μέλος του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε

Μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ