Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Το δίκτυο φυσικού αερίου έρχεται στην Ημαθία, η αρχή γίνεται από την Αλεξάνδρεια και ακολουθεί η Βέροια».

 

Διαρκείς επαφές είχαν το τελευταίο διάστημα ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή της Ημαθίας.

Ήδη έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε έξι νέες πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αλεξάνδρεια.

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας θα κατασκευαστεί δίκτυο διανομής στον αστικό ιστό της πόλης, προκειμένου να συνδεθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εντός του 2021 θα προκηρυχθεί και το έργο κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Βέροιας, όπως ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Τα οφέλη από την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Αλεξάνδρεια και Βέροια θα είναι άμεσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της μείωσης του ενεργειακού τους κόστους.

Από την πρώτη στιγμή είχα θέσει ως άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων και με γεμίζει ικανοποίηση ότι προχωρά πλέον ο διαγωνισμός για την Αλεξάνδρεια, ενώ μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί και το έργο της Βέροιας.

Τα έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, διότι έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει ήδη υπογραφεί δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...