Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Λουκέτο τριών εβδομάδων, εξ αποστάσεως Γυμνάσια και Λύκεια - Επιστρέφει το SMS.Ποιες δραστηριότητες παραμένουν ανοικτές μετά τις 06:00 του Σαββάτου

Ποιες δραστηριότητες παραμένουν ανοικτές μετά τις 06:00 του Σαββάτου που τίθεται σε ισχύ το lockdown - Τι ισχύει για τα σχολεία, τις μετακινήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την εφαρμογή του οριζόντιου lockdown από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, το οποίο θα εφαρμοσθεί όπως εφαρμόζεται ήδη στις «γκρι» περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα κλείσουν κάποιες δραστηριότητες, ενώ κάποιες άλλες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι διαφορές με το lockdown του περασμένου Μάρτη αφορούν κυρίως στον περιορισμό της κυκλοφορίας, αλλά και στα σχολεία. Επανέρχεται το μέτρο αποστολής γραπτών μηνυμάτων για την μετακίνηση. Ερχεται λοιπόν ξανά το μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό13033, προκειμένου να μπορούμε να μετακινηθούμε από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Κλειστά σχολεία θα έχουμε αλλά όχι σε όλες τις βαθμίδες, ενώ λιανεμπόριο και εστίαση αναμένεται να κατεβάσουν ρολά.

Αναλυτικά: 

Ανοιχτά

Κλειστά

Επαναφορά του 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 θα γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
  • Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

  • Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς την αποστολή SMS.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ