Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας με απόφασή του πραγματοποίησε κινητοποίηση, έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.


Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας με απόφασή του πραγματοποίησε κινητοποίηση, σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκέμβρη έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην τοποθέτησή τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είπε ότι από την έναρξη της πανδημίας το ΕΚΝ με κάθε δυνατό τρόπο τόνισε τις τεράστιες ελλείψεις και απαίτησε την πλήρη στελέχωση των μονάδων υγείας, την πρόσληψη πνευμονολόγων γιατί δεν υπάρχει κανένας κλπ. Οργάνωσε κινητοποιήσεις, παραστάσεις, συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο, ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η τραγική εικόνα με αβοήθητους νοσούντες, οι τραγικοί θάνατοι τόσων ανθρώπων, ανάμεσα τους και της 37χρονης εργαζόμενης στο νοσοκομείο μας, όπως και ο πρόσφατος θάνατος καρδιακού εργάτη έχουν ηθικό αυτουργό. Είναι η πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που μείωσαν δαπάνες για την υγεία – πρόνοια, που έκλεισαν νοσοκομεία, άφησαν το πρώην ΙΚΑ άδειο από γιατρούς, έκλεισαν την υγειονομική μονάδα του πρώην ΤΕΒΕ στην περιοχή μας. Είναι η πολιτική που άφησε νοσοκομείο και εργαζόμενους χωρίς όπλα να δίνουν άνιση μάχη. Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να αντιμετωπίσει την τραγική αυτή κατάσταση με βάση και τις επιστημονικές εκτιμήσεις. Δεν το έκανε. Αντίθετα στον προϋπολογισμό για το 2021 προβλέπει μείωση δαπανών για την υγεία πρόνοια κατά 600εκ. ευρώ!

Δεν λύνονται τέτοια προβλήματα με εκκλήσεις αυτοθυσίας και εθελοντισμούς, με ανούσιες τέτοιες δηλώσεις που βλέπουμε και στον τόπο μας.

Η οργή και η ανασφάλεια φουντώνουν, το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο! Είναι επικίνδυνοι. Παίζουν με τις ζωές μας! καλούμε για μια ακόμη φορά όλους τους φορείς στην περιοχή μας να συνεδριάσουν και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, δεν μπορεί μπροστά σε τέτοια κατάσταση να σιωπούν.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, δίνουμε μαζί τους και εμείς τη μάχη για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κηρύσσουμε lockdown στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Ζητούμε τώρα:

· Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο νοσοκομείο, να έρθουν τώρα πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, παθολόγοι, καρδιολόγοι κλπ. να γεμίσουν τα άδεια ιατρεία στον πρώην ΙΚΑ, να λειτουργεί με γιατρούς πρωί – απόγευμα με τα εργαστήρια του, να επιταχθούν τώρα γιατροί, κλινικές και εξεταστικά κέντρα στο νομό.

· Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, να αποφευχθούν μετακινήσεις, να δίνονται οδηγίες καραντίνας, αν χρειαστεί κλπ.

· Να δημιουργηθεί τώρα ΜΕΘ – ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό.

· Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι στην υγεία (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, ιδιωτικού δικαίου κλπ).

· Με ευθύνη το ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, οι γιατροί εργασίας να προστατέψουν τους εργαζόμενους, όπως και οι υπεύθυνοι τεχνικοί ασφάλειας των επιχειρήσεων. Να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και από την Τεχνική Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας.

Στην κινητοποίηση εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά που φωτογράφιζε, ζητήθηκε από τους οργανωτές να μην φωτογραφίσει, να αποχωρήσει. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αποφάσεις του ΕΚΝ του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ