Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας καταγγέλλει - Ο Προϊστάμενος (ΔΑΚΕ) προτείνει εκτεταμένους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων και η αιρετός της ΔΗΣΥ τους υπερψηφίζει!

 

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας καταγγέλλει τους εκτεταμένους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας που πρότεινε – χωρίς καμιά ενημέρωση και κανέναν διάλογο με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του νομού - ο Δ/ντής Εκπ/σης κ. Δ. Πυρινός.

Με την πρότασή του αυτή ο κ. Προϊστάμενος – που ας σημειωθεί διετέλεσε επί σειρά ετών

συνδικαλιστής με την παράταξη της ΔΑΚΕ και Πρόεδρος μέχρι πρότινος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας - γυρνά την πλάτη στον κλάδο κι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εκπεφρασμένες, ομόφωνες θέσεις της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων ενάντια στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς Σχολικών Μονάδων.

Καταγγέλλουμε επίσης και την επιμονή του, να παραβρεθεί στη συνάντηση που του ζήτησε το Δ.Σ., αντιπροσωπεία μόνο 4 ατόμων κι όχι 1 από κάθε Παράταξη (που ήταν πιο αντιπροσωπευτική πρόταση), επικαλούμενος τα περιοριστικά μέτρα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Προϊστάμενος δήλωνε αρχές Νοεμβρίου πως «δεν υπάρχει μετάδοση στα σχολεία, πως τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα αποδίδουν», όταν στις Δημόσιες Υπηρεσίες σε δεχόντουσαν με ραντεβού και στα μαγαζιά ορίζανε συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό.

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας καταγγέλλει και τη στάση της Αιρετού και Γραμματέα του ΣΕΠΕ Ημαθίας, κ. Σοφίας Απιδοπούλου, η οποία μέχρι και την Πέμπτη 3/11 παρίστανε την ανήξερη για τους προτεινόμενους υποβιβασμούς ενώ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βέροιας στην οποία συμμετέχει, όχι μόνο γνώριζε αλλά και ψήφισε στις 30/10! ΥΠΕΡ των υποβιβασμών των σχολικών μονάδων Ριζωμάτων και Βεργίνας! (δείτε το συνημμένο αρχείο)

Δε δίστασε μάλιστα να παρουσιάζεται κι ως "προσβεβλημένη" όταν πρόσφατα δηλώσαμε ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη σύνθεση της αντιπροσωπείας που προτείνανε για τη συνάντηση με τον Προϊστάμενο (οι 2 Πρόεδροι των ΣΕΠΕ - συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ - και οι 2 Αιρετοί - ένας ΔΑΚΕ κι ένας ΔΗΣΥ).

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων, για το ποιος υπερασπίζεται αταλάντευτα τα εργασιακά τους δικαιώματα και ποιοι γίνονται ουρές και εξαπτέρυγα της εκάστοτε κυβέρνησης. Τους καλούμε, επίσης, να αντιληφθούν την αναγκαιότητα να δυναμώσει η ταξική διεκδίκηση και να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ