Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Λάζαρος Τσαβδαρίδης "Η γενναία απόφαση της Ολυμπονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν και να κατονομάσει τον βιαστή της, την καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας.

 


Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη

"Η γενναία απόφαση της Ολυμπονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν και να κατονομάσει τον βιαστή της, την καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας.

Χάρη στην τόλμη και τη δύναμη ψυχής της Σοφίας, το δυσώδες απόστημα παρόμοιων εγκληματικών συμπεριφορών ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, σπάει επιτέλους και δίνει το κουράγιο σε άλλα αθώα θύματα να αποκαλύψουν την βαρβαρότητα που και τα ίδια υπέστησαν.

Ως κοινωνία οφείλουμε να διατρανώσουμε την απέχθειά μας σε κάθε περιστατικό βίας, πολλώ δε μάλλον σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας και να διεκδικούμε την παραδειγματική τιμωρία κάθε θύτη που προκαλεί ανεξίτηλα σωματικά και κυρίως ψυχικά τραύματα σε αθώες ψυχές.

Ύψιστη ευθύνη μας, είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε έναν και σε κάθε μία που υπέστη αυτό το μαρτύριο. Ύψιστη ευθύνη μας είναι να περιθωριοποιήσουμε ως κοινωνία κάθε απαράδεκτη φωνή που αποπειράται να εξομοιώσει θύτη και θύμα με μισόλογα και ημίμετρα.

Είμαστε όλοι και όλες μαζί με τη Σοφία και την κάθε Σοφία. Εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθεί ο αγώνας της και μέσω αυτής της δικαίωσης να γαληνέψει η ψυχή τόσο η δική της όσο και όλης της κοινωνίας μας, που ταυτίζεται με τη θλίψη, το πείσμα αλλά και την αποφασιστικότητά της."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ