Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΧΤΣΕΔΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Tέλος για το ΠΑΣΟΚ και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες»!Τελικά στο ΠΑΣΟΚ θα μείνουν με την «Κάρμινα Μπουράνα» αν δεν τους την απαγορέψουν κι αυτή: Ενα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, τέλος! Με δήλωσή του ο δημιουργός απαγορεύει
στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του
Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον...

τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ’ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου ‘Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες’ , στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη».
Μόλις χθες η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κυρία Μυρσίνη Λοΐζου, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση, με την οποία δήλωνε ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε».
Κόμμα χωρίς σύμβολα είναι πόρτα δίχως χερούλι…

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/07/t.html#ixzz1Qqmw1dNz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ