Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πάει για καλύτερο δεύτερο γύρο το συμπύρηνο ροδάκινο?


ImageΜε τη συγκομιδή και τις παραδόσεις του βιομηχανικού ροδάκινου να προσεγγίζουν το 50% της ετήσιας παραγωγής, οι καλλιεργητές του προϊόντος ευελπιστούν για έναν καλύτερο «δεύτερο γύρο», καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν αποκομίσει τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να δώσει η αγορά του προϊόντος, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Μια ιδιότυπη χαλαρή συμφωνία με τη βιομηχανία θέλει φέτος τα ροδάκινα να πληρώνονται με 25 λεπτά το κιλό, λύση που αφήνει καθαρά στον παραγωγό κάπου 22 λεπτά το κιλό.
Την ίδια ώρα, με το… ρευστό ανά χείρας, οι «εκπτώσεις» στα «στέκια», πολλά από τα οποία έχουν στήσει οι ίδιοι οι βιομήχανοι, ρίχνουν την τιμή παραγωγού ακόμα και στα 20 λεπτά το κιλό. Κι αυτό, γιατί, παράλληλα με τη χαμηλότερη τιμή την οποία προσφέρουν (γύρω στα 21 λεπτά το κιλό), σημαντική «φθορά» γίνεται, τόσο στο ζύγισμα, όσο και στην τελική εξόφληση του προϊόντος.
http://www.agronews.gr/content/view/70189/200/lang,el/
OΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...