Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έτσι ώστε μετά την εξισωτική αποζημίωση να «κλείσει» και το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο με τον πιο συμφέρον τρόπο για τους αγρότες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν
πηγές του ΑγροΤύπου όλα εξαρτώνται από το υπουργείο Οικονομικών ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το θέμα (τόσο ως προς την ημερομηνία όσο και ως προς το τελικό ποσό) φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το σχετικό κονδύλι της επιστροφής είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 4 Αυγούστου και ανερχόταν σε 163 εκατ. ευρώ.
Στο γεγονός ότι η καταβολή του αγροτικού πετρελαίου εξαρτάται από τα ταμειακά διαθέσιμα αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωσή του και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: ««Χωρίς να θέλω να κάνω ενδοκυβερνητικό συνδικαλισμό, εμείς στο ΥπΑΑΤ είμαστε έτοιμοι για την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες. Ο ακριβής χρόνος έχει, όμως, να κάνει και με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ