Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Απειλεί να κλείσει Λαϊκή και Κύπρου η τρόικα


aspis-laiki
Κατ' αρχήν απόρριψη σχεδίου β' από την τρόικα για τη διάσωση της Κύπρου μετά το όχι της κυπριακής βουλής, αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σωκράτης Χάσικος.
Απειλεί να κλείσει Λαϊκή και Κύπρου η τρόικα
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ.Χάσικος, τόνισε ότι ότι έπειτα από επικοινωνία του
αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup, έγινε γνωστό ότι η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή «δεν θα ξανανοίξουν».
Στην ίδια εκπομπή και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε «ότι ενδέχεται να μην ανοίξουν η τράπεζες στην Κύπρο μέχρι και την Παρασκευή», τόνισε, όμως, ότι ο πανικός αυτές τις ώρες δεν βοηθά και σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο "Β" για τη διάσωση της Κύπρου, το οποίο ακόμα δεν έχει κατατεθεί.
Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη με κλιμάκιο της τρόικας, όπως ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών.
Της συνάντησης θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ