Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΕΣ!!! ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΜΕ 2-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΚΑΜΠΟΡΑ ΚΑΛΤΣΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΕΠΤΟ.

Μετά την παρένθεση του «Καραϊσκάκης» η Βέροια επέστρεψε στις νίκες με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβηκε στους 12 βαθμούς κάνοντας το εκπληκτικό 4/5 στο πρωτάθλημα.
Κάμπορα και Καλτσάς έδωσαν σε ένα δίλεπτο (54'-56') τη νίκη στην ομάδα τους, με τον Γκρανέρο να δίνει σύνθημα για φουλ επίθεση μετά την αποβολή του Ντάσιου στο 39' με δεύτερη κίτρινη για θέατρο.
Ανώτερη οι γηπεδούχοι ακόμα και στο διάστημα της αριθμητικής ισορροπίας, έφτασαν δίκαια στο
τρίποντο. Σπουδαία εμφάνιση από τον Βελλίδη αφού χάρη σε αυτόν ο ΠΑΣ έφυγε με μία τιμητική ήττα από το χορτάρι του δημοτικού σταδίου της Βέροιας.
Έμειναν στους 5 βαθμούς οι Ηπειρώτες, που για τέταρτη αγωνιστική δεν παίρνουν τη νίκη.
Τα πλάνα Γκρανέρο, Πετράκη
Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Βέροια ο Χοσέ Γκρανέρο, με τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια και τους Αμαραντίδη, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζο και Μαλόν στην άμυνα. Μπατιόν και Μπαλάφας κινήθηκαν στα χαφ, με την τριάδα των Ντουμίτρου, Γεωργιάδη και Καλτσά να κινούνται στα πλάγια και πίσω από τον Κάμπορα αντίστοιχα.
Το 4-2-3-1 του Γιάννη Πετράκη, είχε τον Βελλίδη στο τέρμα και τους Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Ντάσιο στην τετράδα της άμυνας. Τσουκαλάς και Λίλα ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ Ακόστα και Τσάβεζ κινήθηκαν αριστερά και δεξιά της πλάγιας γραμμής αντίστοιχα. Πίσω από τον Ίλιτς πήρε θέση ο Γιάκος.
Το ματς
Σαν γηπεδούχος μπήκε στο παιχνίδι η Βέροια που έκλεισε από το ξεκίνημα τον ΠΑΣ στα καρέ του, ψάχνοντας την ανοιχτή δίοδο προς την εστία του Βελλίδη. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν καλά, αναγκάζοντας τους παίκτες του Γκρανέρο να δοκιμάζουν αρκετά σουτ από μακριά, τα οποία σταματούσαν στον τερματοφύλακα των Γιαννιωτών.
Η εικόνα έμεινε απαράλλαχτη μέχρι το 20', όταν η πίεση της Βέροιας εξασθένισε και ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά, χωρίς πάντως να βγάλει ευκαιρία, αφού ο Τσάβεζ ήταν καλά κλεισμένος και ακολούθως η επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων είχε προβλήματα.
Η εσωτερική αλλαγή του Γκρανέρο να φέρει τον Ντουμίτρου πίσω από τον σέντερ φορ Κάμπορα, δεν βοήθησε την ομάδα του, αφού παρά το γεγονός πως οι παίκτες του έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, οι τελικές προσπάθειες ήταν κακές.
Η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, έγινε στο 39' όταν ο Ντάσιος αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα για θέατρο σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους Ηπειρώτες με παίκτη λιγότερο.
Τα πάντα ξεκαθάρισαν σε ένα δίλεπτο στο δεύτερο 45λεπτο. Η Βέροια πίεσε (όπως αναμενόταν μετά την αποβολή) και αφού έκλεισε τον ΠΑΣ στην περιοχή του κατάφερε να εκμεταλλευθεί την υπεραριθμία της στο 54'. Ο Μαλόν εκτέλεσε δυνατό πλάγιο, ο Μπατιόν πήρε την κεφαλιά και ο Κάμπορα ανάμεσα από τους αμυντικούς άνοιξε από κοντά το σκορ με το κεφάλι.
Πριν κοπάσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί, ο Καλτσάς... αρχειοθέτησε το ματς! Ο κινητικός Ντουμίτρου πέρασε (και με τύχη) τον αντίπαλό του, πάσαρε παράλληλα για τον συμπαίκτη του που μόνος στην καρδιά της ηπειρώτικης άμυνας έκανε το 2-0.
Ο Καλτσάς συνέχισε σαν «σεληνιασμένος» από εκείνο το σημείο και μετά, με τα τρία σουτ που επιχείρησε σε ένα δίλεπτο να σταματούν πάνω στον Βελλίδη που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Ο Πετράκης επιχείρησε με κινήσεις από τον πάγκο να προσδώσει επιθετικότητα στην ομάδα του, αλλά ο ΠΑΣ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μέχρι το φινάλε, χωρίς να απειλήσει. Μάλιστα, εάν δεν υπήρχε ο Βελλίδης που σταμάτησε πολλές φορές τους γηπεδούχους -με αποκορύφωμα την επέμβαση στο πλασέ του Μπεν στο 84'- το σκορ θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις...
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Μπαλάφας (Κατίδης 72'), Ντουμίτρου, Γεωργιάδης (Μπαργκάν 49'), Καλτσάς, Κάμπορα (Μπεν 80')
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Γιάκος, Ακόστα (Μανιάς 59'), Ίλιτς (Μπέριος 71'), Στρούνα (Ναδάλες 71'), Τσάβεζ, Λίλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ