Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕ 2-1.ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΜΠΕΡΓΚ.


Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Βέροια στη Λεωφόρο, για τη 12η αγωνιστική, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και φτάνοντας τους 19 βαθμούς «έπιασε» την Καλλονή στην τρίτη θέση (σ.σ. μειονεκτεί στην ισοβαθμία), παραμένοντας στο -6 από την κορυφή.

Το «τρίποντο» αυτό το «χρωστάει» στον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Μαλόν στο 25' (σκόραρε ο Πράνιτς), έβαλε γκολ στο 47' (το πρώτο του φετινό στο πρωτάθλημα) και είχε δοκάρι (18'). Από την άλλη πλευρά, η Βέροια, αν και με 10 παίκτες από νωρίς, ήταν
αξιόμαχη, μείωσε στο 68' με τον Καλτσά και «άγχωσε» στο τέλος τους «πράσινους» χωρίς καλά-καλά να δημιουργήσει ευκαιρία.
Το πέναλτι και το πλεονέκτημα
Μέχρι τη φάση του 25ου λεπτού, στην οποία ο Μπεργκ κέρδισε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα του Μαλόν - το αξιοποίησε ο Πράνιτς για το 1-0 στο 26' - το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, με εξαίρεση το βολέ του Μπεργκ στο δοκάρι στο 18'. Πρωταγωνιστές ήταν οι βοηθοί, που στο 1' ανέκοψαν λανθασμένα τον Σουηδό, στο 13' τον Καλτσά και στο 33' τον Κλωναρίδη.
Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός, που είχε τον έλεγχο, είχε μόνο μία καλή στιγμή με τον Μπούι στο 42', την ώρα που η Βέροια, έστω και με 10 παίκτες, έκλεινε τους χώρους και είχε τη δική της ευκαιρία με τον Ντουμίτρου στο 37'.
Γρήγορο γκολ και… αδράνεια
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπεργκ να πετυχαίνει το 2-0 στο 47'. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έδειξαν να εφησυχάζουν, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν ακίνδυνοι. Στο 64' το σουτ του Πέτριτς ήταν η μόνη αξιόλογη στιγμή μετά το γκολ, πριν έρθει, σε ανύποπτη φάση, η μείωση του σκορ από τον Καλτσά στο 68' (αξιοποιώντας αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού).
Το ματς πήρε «φωτιά», οι αψιμαχίες και τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων αρκετά, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την κατοχή, να απειλεί σε τρεις περιπτώσεις με τους Κλωναρίδη (73'), Ζέκα (86') και Καρέλη (88'), αλλά να μην ευστοχεί. Ετσι, η Βέροια έμενε πάντα στο παιχνίδι, προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά πέρα από το σουτ του Μπεν στο 75' (μπλόκαρε εύκολα ο Στιλ) ουδέποτε «ανησύχησε» τους γηπεδούχους.
ΣΚΟΡΕΡ: 26' πεν. Πράνιτς, 47' Μπεργκ - 68 Καλτσάς
ΔΟΚΑΡΙ: 18' Μπεργκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 25' Μαλόν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Μπούι, 59' Ζέκα - 59' Ραούλ Μπράβο, 78' Μπαργκάν
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ (84' Δώνης).
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοιτς, Μπαλάφας, Μπατιόν, Καλτσάς (76' Εσπάρθα), Γεωργιάδης (39' Βάσκες), Ντουμίτρου (63' Μπαργκάν), Μπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ