Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Λαβρόφ σε Κοτζια: Αν ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια, εμείς θα το εξετάσουμε. Περιμενουμε ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μόσχα

Τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρωπαϊκή ήπειρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σε συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι όλες οι διενέξεις θα πρέπει να επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού, διαφορετικά η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση, .
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: "Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση
της κατάστασης στην ήπειρο .. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση".
Πρόσθεσε επίσης ότι η Αθήνα είναι ευγνώμων στη Μόσχα για την "σταθερή θέση υπέρ της Κύπρου" σε ότι αφορά την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, και τόνισε ότι "η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας".
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, ότι η Μόσχα θα εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια, εάν αυτή ζητηθεί.
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μόσχα για τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Νίκης κατά του φασισμού.
"Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα παραδοσιακά συμμετέχουν Έλληνες ηγέτες. Περιμένουμε ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά και πως π πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, στις 9 Μαΐου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας", είπε ο Λαβρόφ.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επισκέφτηκε ο Νίκος Κοτζιάς.
Μετάφραση: Μαρία Σαρίδου
Πηγή: Ria novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ