Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΑ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Το γκολ του Γκορκς στο 14' ήταν αρκετό για τον Εργοτέλη, ο οποίος έφυγε με τη νίκη (1-0) από τη Βέροια και μείωσε στους δύο βαθμούς από τον Πλατανιά και την 14η θέση που οδηγεί στη σωτηρία!
Ο Τζινάρ ήταν κάτω από τα δοκάρια της Βέροιας, με τους Καλί και Βέρτζο μπροστά του και τους Νέτο, Ραούλ Μπράβο στα άκρα. Βεργώνης και Βάσκες αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, ενώ πίσω από τον Κάμπορα βρέθηκαν οι Καλτσάς, Ντουμίτρου και Πέρες.
Στην αντίπερα όχθη, την εστία του Εργοτέλη υπερασπίστηκε ο Σαράνοφ, με τον Ρέντζα δεξιά, τον
Πίτσο αριστερά και τους Λουβιόν, Γκοργκς στο κέντρο της άμυνας. Ο Κοζορώνης ήταν στον άξονα, με τους Καζναφέρη και Γκέντσογλου δίπλα του, ενώ τον Σολάρι πλαισίωσαν στην επίθεση οι Χαλκιαδάκης, Ουλά.
Κλειστό παιχνίδι
Ο Εργοτέλης ήθελε απεγνωσμένα βαθμούς, όμως δεν πίεσε, καθώς προτίμησε να μην ρισκάρει και να αφήσει την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους. Αυτό, μάλιστα, δικαίωσε τους Κρητικούς, αφού η Βέροια αν και είχε την κατοχή δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα και να φανεί απειλητικός.
Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης είδε το ματς να κυλάει σαν να το είχε κάνει... παραγγελία, αφού πρώτη του ευκαιρία, πήρε και το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ στο 14', ο Γκέντσογλου δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ζινάρ να αποκρούει προσωρινά, όμως ο Γκοργκς κατάφερε να πάρει το... ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.
Πίεση αλλά...
Το τέρμα αυτό ανάγκασε τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και αν αυξήσουν την πίεσή τους, προκειμένου να απαντήσουν στο τέρμα του κεντρικού αμυντικού του Εργοτέλη. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Νέτο, όμως, δεν απείλησαν τον Σαράνοφ, με τον τερματοφύλακα τον Κρητικών να κρατάει εύκολα ανέπαφη την εστία του.
Ίδια και χειρότερη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, όπου η κατοχή των γηπεδούχων ήταν πραγματικά ανούσια, αφού δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία... υποψία φάσης. Αντίθετα, μετά την είσοδο του Ολαϊτάν, οι Κρητικοί έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, με το σουτ του ταλαντούχου επιθετικού να βρίσκει στο δοκάρι του Τζινάρ και να περνάει άουτ.
Ενδεικτικό της εικόνας της αναμέτρησης, είναι πως η πρώτη φάση της Βέροιας στην επανάληψη, ήρθε στο 84', με το σουτ του Ραούλ Μπράβο να περνάει ένα περίπου μέτρο έξω από την εστία του Σαράνοφ, ο οποίος έλεγχε την φάση.
Ανατροπή και... παίζετε! 
Στην μόνη φάση που πραγματικά η Βέροια θα μπορούσε να πετύχει κάτι, ο Λιαχούδης έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Ναζλίδη και αντί να δώσει πέναλτι, είπε «παίζετε». Ήταν το 88ο λεπτό, όταν ο Πίτσος μάζεψε τα πόδια του επιθετικού της Βέροιας, τον οποίο και έριξε στο έδαφος,κάτι που ο διαιτητής του αγώνα δεν αντιλήφθηκε και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Εργοτέλη να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη νίκη, η οποία τον βάζει και πάλι για τα καλά και πάλι σο κόλπο της παραμονής. Από την άλλη, η Βέροια δεν κατάφερε ούτε τώρα να δείξει το καλό πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών, με την καρέκλα του Γκρανέρο να... τρίζει.
ΒΕΡΟΙΑ (Κ. Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Καλί, Μπράβο, Βέρτζος, Βάσκες (66' Τάτος), Βεργώνης (78' Μπαργκάν), Καλτσάς, Καμπαγέρο, Ντουμίτρου, Κάμπορα (59' Ναζλίδης).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Γκέντσογλου (85' Χαντί), Κοζορώνης, Καζναφέρης, Χαλκιαδάκης (66' Ολαϊτάν), Σολάρι (75' Τζίλας), Ουλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ