Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΠΑΜ Ημαθίας Δελτίο τύπου-Ομιλία Δημήτρη Καζάκη στην Πάτρα‏

Δ. Καζάκης: «Καταστροφικό
σενάριο το διπλό νόμισμα»

Με κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο αναλυτή και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/4/2015, εκδήλωση που διοργάνωσε ο πυρήνας του Ε.ΠΑ.Μ. Σκαγιοπουλείου Πάτρας με θέμα «Εθνικό Νόμισμα».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, ο Δημήτρης Καζάκης ανέπτυξε την πάγια θέση του, η οποία αποτελεί και πρόταγμα του ΕΠΑΜ, περί αναγκαιότητας υιοθέτησης εθνικού νομίσματος, ώστε η χώρα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εθνικής της κυριαρχίας.


Αρχικά έκανε αναφορά στα δημοσιεύματα που διοχετεύουν εντέχνως την «λύση» του διπλού νομίσματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για καταστροφικό σενάριο. Στην συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον έως τώρα τρόπο άσκησης πολιτικής σε σχέση με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, με την οποία η χώρα απεδέχθη το σύνολο του χρέους δεσμευόμενη μάλιστα να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο διηνεκές εμπρόθεσμα, αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής επιλογής της που την οδηγεί μάλιστα σε πράξεις αντισυνταγματικές, όπως η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων και άλλων φορέων.

Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο, υπό την μορφή ερωτήσεων, όπου το ενδιαφέρον ήταν έντονο για το τί μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας. Τον κεντρικό ομιλητή συνόδευε το μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Οθωνας Κουμαρέλλας.


Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ημαθίας (Ε.Πα.Μ.)

Κεντρικής 19, Βέροια
6974567622
23330 81585

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ