Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Υπέροχη Άντα Κολάου, Δήμαρχος Βαρκελώνης: Ανοίγει πόλεμο με τις τράπεζες υπέρ των αστέγων!

Το είχε αναδείξει με την ακτιβιστική στάση και πορεία της. Επιπλέον, το είχε προαναγγείλει, με το προεκλογικό της πρόγραμμα, ότι θα σταματήσει την προκλητική αδιαφορία των τραπεζών
απέναντι στο κοινωνικό ζήτημα των δεκάδων χιλιάδων αστέγων. Πρώτο δείγμα: το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης αύξησε την επιδότηση ενοικίου. Επιπλέον, επιβάλει πρόστιμα που ξεκινούν από 5000 ευρώ στις τράπεζες που έχουν άδεια τα κατασχεμένα σπίτια, περισσότερα από δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η δήμαρχος

Σε συνέντευξη Τύπου η Άντα Κολάου τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της είναι η συνεννόηση για την ένταξη αστέγων σε άδεια σπίτια και αυτή θέλει να γίνεται μέσω διαλόγου με τους ιδιοκτήτες/τράπεζες και τους φορείς. Αν όμως ο διάλογος καθυστερεί, τότε η πόλη θα χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς για την κινητοποίηση και την εξασφάλιση κατοικίας συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων και των προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα που κωλυσιεργούν.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η πειθαρχική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και έχει ολοκληρωθεί σε επτά από τα 12 περιπτώσεις προστίμων που έχουν επιβληθεί σε τράπεζες.

Κάθε τραπεζικό ίδρυμα πρέπει να πληρώσει άμεσα στο δήμο 5000€ και να διαθέσει τα κενά διαμερίσματα μέσα σε ένα μήνα. Αν δεν το κάνει, τότε τον δεύτερο μήνα επιβάλλεται νέο πρόστιμο ύψους 10.000€, κι έπειτα, κάθε μήνα, από 15.000€  έως 18.000€ εφόσον συνεχίζουν οι τράπεζες να μην τα διαθέτουν στο κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ