Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Εισβολή» Γάλλων αγροτών στο Παρίσι με τρακτέρ!! Γάλλοι αγρότες διαδήλωσαν κατά της πτώσης των τιμών των τροφίμων.

Τεράστιο κομβόι με περισσότερα από 1.700 τρακτέρ προκάλεσε χάος το πρωί της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, όταν Γάλλοι αγρότες διαδήλωσαν κατά της πτώσης των τιμών των τροφίμων.Η μαζική διαδήλωση οδήγησε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση που έφτασε τα 10 μίλια, με κάποιες οδούς να είναι εντελώς αποκλεισμένες από τα αργοκίνητα οχήματα. Τα λεωφορεία που μετέφεραν πάνω από 5.000 αγρότες στην πρωτεύουσα, έλαβαν επίσης μέρος.
Τα πρώτα τρακτέρ οργισμένων Γάλλων αγροτών έφθασαν το πρωί της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, σε μία επίδειξη δύναμης προκειμένου να διεκδικήσουν βοήθεια και βαθιές μεταρρυθμίσεις
που θα αντισταθμίσουν την κατάρρευση των εισοδημάτων τους.
Με αφετηρία το δυτικό τμήμα της χώρας, που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, η πρώτη φάλαγγα από έξι τρακτέρ εισήλθε γύρω στις 10:00 (11:00) ώρα Ελλάδας στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Όπως αναφέρει η FNSEA, το μεγαλύτερο συνδικάτο των Γάλλων αγροτών, περισσότερα από 1.700 τρακτέρ αναμένεται να αναπτυχθούν συνολικά, με τη συνεπικουρία 4.000-7.000 διαδηλωτών που έχουν φθάσει στο Παρίσι με λεωφορεία ή τρένα.
Έπειτα από μια σειρά από κρίσεις που έπληξαν τους παραγωγούς γάλακτος, βοδινού και χοιρινού, το συνδικάτο κάλεσε τους αγρότες να διαδηλώσουν την ανησυχία τους στους δρόμους του Παρισιού «ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα της γαλλικής γεωργίας».
Αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να μεταβεί και στην Εθνοσυνέλευση συνοδευόμενη από περίπου δέκα τρακτέρ, ενώ στη συνέχεια οι κυριότεροι ηγέτες των συνδικαλιστών θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Οι αγρότες, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 500 δράσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένουν μια «δέσμευση εκ μέρους των δημοσίων αρχών» υπέρ των καλλιεργητών με χαμηλά εισοδήματα. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ένα έκτακτο πρόγραμμα για τους κτηνοτρόφους ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ