Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κανονικά θα προχωρήσουν οι αλλαγές για τους αγρότες δηλωσε ο Τ Αλεξιαδης στην συναντηση με τους αγροτες της Πρωτοβουλιας.H αύξηση του συντελεστή από το 13% στο 20% θα εφαρμοστεί από την χρήση του 2016.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει ελάφρυνση –μετά την
αύξηση- των φορολογικών βαρών μέσω της διεύρυνσης των εκπιπτόμενων δαπανών.

Σε αυτό το πεδίο, αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες.

Όπως μετέφερε πάντως στους αγρότες ο κύριος Αλεξιάδης, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% θα εφαρμοστεί κανονικά από τη χρήση του 2016 ενώ, στη συνέχεια, από το 2017 θα αυξηθεί και ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών κερδών στο 26%.



Επιπλέον, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης της προκαταβολής φόρου ενώ  έχει δρομολογηθεί και η σταδιακή κατάργηση των επιστροφών φόρου για το αγροτικό ντίζελ.

Μετά το πέρας της δίωρης συνάντησης με τον κύριο Αλεξιάδη, ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Αγροτών κύριος  Θόδωρος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «οι υπουργοί μιλούν με αριθμούς, αλλά πρέπει να μάθουν και να καταλαβαίνουν την γλώσσα των αγροτών» , προαναγγέλλοντας και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, τις επόμενες ημέρες. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης, οι κατά τόπους Ενώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ