Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/5 ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μάης, 2016
1886 – 2016…130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Όλες και όλοι την
Κυριακή 8 Μάη, στην
Πρωτομαγιάτικη Απεργία,

9:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Εργαζόμενοι, άνεργοι, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Σήμερα, 130 χρόνια μετά για τα κέρδη ξηλώνονται όλες οι εργατικές κατακτήσεις και επανέρχεται ο νόμος της ζούγκλας στην εργασία! Παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία. Όλα αυτά για να θωρακίζονται η κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων! Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη!
Στη χώρας μας η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, που εξαπολύει επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, όπως είναι οι ΣΣΕ, ο σταθερός χρόνος εργασίας, το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα και τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι, που σήμερα υποφέρουν από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, την ανεργία και τους μισθούς πείνας, καταδικάζονται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας! Το δρόμο της πάλης και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το φλογερό αυτό σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να φωτίζει το δρόμο μας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ