Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τα 2/3 των κόκκινων δανείων είναι από κλειστά καφέ-μπαρ και σουβλατζίδικα.

Την ίδια ώρα που τα καφέ, τα μπαρ και εστιατόρια έχουν εξελιχθεί στη νέα επιχειρηματική «μανία» των Ελλήνων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι για μία ακόμη φορά η επέκταση του συγκεκριμένου κλάδου γίνεται στην τύχη. Και τι εννοούμε;
Πολύ απλά, η επιβολή φόρων αυξάνουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εστίασης, όπως επίσης, ο κλάδος της εστίασης είναι «πρωταθλητής» στα «κόκκινα» δάνεια με
ποσοστό 76,3%.
Αυτό που εντοπίζουμε καθημερινά είναι συγκεκριμένο. Οι περισσότεροι Έλληνες επιμένουν να γίνουν αφεντικά και να κάνουν κάτι δικό τους. Να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρηματικές απόπειρες γίνονται χωρίς κάποια σοβαρή μελέτη, χωρίς καμία καινούρια ιδέα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο οι πέντε στις δέκα πιο συνήθεις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2015 να ανήκουν στην κατηγορία της εστίασης. Στην ίδια κατηγορία, όμως, ανήκουν και οι περισσότερες διαγραφές επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αναμενόμενο. Ο κλάδος της εστίασης εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κόκκινων δανείων σε ποσοστό 76,3%.
Καφετέριες, σνακ-μπαρ και ψητοπωλεία είναι τα πιο δημοφιλή είδη εστίασης, τόσο για το 2015 όσο και το 2014. Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης υποχώρησε κατά 11,7% στο α’ τρίμηνο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ