Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 63ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ Η ΕΦΟΡΙΑ.

Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με αφορμή τον πλειστηριασμό της «πρώτης» και «μοναδικής», όπως κατήγγειλαν, κατοικίας 63χρονης στις Συκιές Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» στα γραφεία της Ε’ ΔΟΥ.
Τελικά, ο πλειστηριασμός δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί για αύριο
Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως ενημερώθηκε μέσω του δικηγόρου της και η ίδια η 63χρονη, η οποία δεν παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία, η αίτηση ανακοπής που είχε υποβάλει για τον πλειστηριασμό του ακινήτου της έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Πρόκειται για σπίτι, εμβαδού 61 τμ, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλές, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, για διάφορες φορολογικές παραβάσεις, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, μίας εταιρείας οικοδομικών εργασιών που είναι στο όνομα της 63χρονης.
Οι διαδηλωτές ζητούν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τις τράπεζες, καθώς και να νομοθετηθεί η «πλήρης απαλλαγή» από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων.
Στη συνέχεια, ανέβηκαν στα γραφεία και επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την προϊσταμένη της εφορίας, η οποία όμως προσφέρθηκε να δεχτεί μόνο εκπροσώπους τους στο γραφείο της. Τελικά οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ