Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 26Η DETROP ΚΑΙ ΤΗΝ 6Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά με τη συμμετοχή της και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας την
26η DETROP - Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας και την 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017, στο
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με γνώμονα την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετέχει στην DETROP – OENOS 2017 με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.
Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας (ξεχωριστό stand 6 τ.μ για κάθε επιχείρηση), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό κι όχι αργότερα από τις 10 Φεβρουαρίου 2017.
Η 26η DETROP και η παράλληλη 6η Διεθνής Έκθεση Οίνου απευθύνονται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου λειτουργίας τους θα πραγματοποιηθούν καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με γνώμονα την εξωστρέφεια οι οποίες θα αφορούν σε θεματικά εστιατόρια, σεμινάρια και διαδραστικές συζητήσεις, ξεχωριστά εκθετήρια καινοτόμων προϊόντων, οινοπνευματωδών ποτών, ελιάς-ελαιολάδου, κρασιών και τυριών.
Μέσω της έκθεσης παρέχεται στους εκθέτες η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών κατά τη διάρκεια των 5.500
προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού και των επαφών τους με τις 300 ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Σε προηγούμενες εκθέσεις υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις αλυσίδες supermarket της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli και κάβες.
Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους παραγωγούς τους, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δύο μεγάλα θεματικά σαλόνια με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δύο διοργανώσεων. Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, τους θησαυρούς της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής. Το δεύτερο σαλόνι θα εστιάσει στα Αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο.
Για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την ενοικίαση χώρου ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 16 της ΔΕΘ και τη διαμόρφωσή του με το βασικό εξοπλισμό, καθώς και συμβολική οικονομική συμμετοχή 300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για κάθε επιχείρηση. Επίσης, καλύπτει την ενοικίαση χώρου ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8 - Oenos και τη διαμόρφωσή του με αναβαθμισμένη δομή και συμβολική οικονομική συμμετοχή 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για κάθε επιχείρηση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει και την ενοικίαση χώρου ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12 (θεματικό σαλόνι ελιάς & ελαιολάδου) και τη διαμόρφωσή του με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό και συμβολική οικονομική συμμετοχή 400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για κάθε επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα. Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα στο Περίπτερο 16 (γαλακτοκομικα/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr και dao@pkm.gov.gr ή στα fax 2310989348. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Γλυκερία Καραλή στο τηλέφωνο 2310910445. Οι δηλώσεις συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό για τις επιχειρήσεις έχουν αναρτηθεί ως συνημμένα στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ