Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ.


Κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε και σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί ενός ισογείου καταστήματος και ενός υπογείου στις Συκιές. Οι διαδηλωτές με φωνές και συνθήματα απαίτησαν να μην διενεργηθούν οι
πλειστηριασμοί και τελικά τα κατάφεραν.
Να σημειωθεί πως για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση μεταξύ των μελών του συντονισμού και της συμβολαιογράφου, γιατί η συμβολαιογράφος τόνιζε πως δεν είναι υποχρεωμένη να πει στους διαδηλωτές το λόγο για τον οποίο ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός.
 "Συμβολαιογράφοι φαίνονται να παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στη διεκδίκηση από την τράπεζα Πειραιώς ενός μαγαζιού και ενός υπογείου στη λαϊκή γειτονιά των Συκεών ενώ υπήρχαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και δεν επέτρεψαν να προχωρήσει ο πλειστηριασμός εκατοντάδες διαδηλωτές η συμβολαιογράφος δήλωσε ότι ματαιώθηκε λόγω μη ύπαρξης προσφορών. Είναι ένα παιχνίδι των τραπεζών να αρπάξουν την λαϊκή κατοικία και περιουσία", τόνισε ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Πανό και συνθήματα στην Αθήνα

Από νωρίς το μεσημέρι δεκάδες άτομα βρέθηκαν στους χώρους του δικαστικού κτιρίου και σχημάτισαν ένα... ανθρώπινο φραγμό μπροστά από τις δυο αίθουσες όπου θα γίνονταν οι εκποιήσεις των ακινήτων. Συνολικά για την Αττική σήμερα ήταν προγραμματισμένοι 19 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι οκτώ στο κτίριο της οδού Λουκάρεως. Από τις οκτώ εκποιήσεις ακινήτων στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, οι επτά αφορούσαν διαμερίσματα, ενώ μία περίπτωση εγκαταστάσεις εταιρίας.



Με συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «έξω τα κοράκια», τα μέλη των οργανώσεων που έχουν εναντιωθεί στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και δηλώνουν ότι με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό θα συνεχίσουν τους αγώνες τους ακόμα κι όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές εκποιήσεις παρέμειναν στους χώρους του Ειρηνοδικείου έως και τη στιγμή που οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν πέντε το απόγευμα και οι υπάλληλοι του  Ειρηνοδικείου  «σφράγισαν» τις δικαστικές αίθουσες, καθώς παρήλθε το ωράριο λειτουργίας τους.

Τελικά σήμερα στους χώρους του Ειρηνοδικείου δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός τραπεζών ή άλλων οργανισμών και υπηρεσιών εναντίον ιδιωτών, με εξαίρεση μόνο δύο εκούσιους πλειστηριασμούς, για τους οποίους οι συγκεντρωμένοι δεν άσκησαν βέτο, αφού είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ