Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Αθηνα - Μάχες σώμα με σώμα ΜΑΤ-αγροτών: Χημικά & μαγκούρες εξω απο το Υπουργειο Αγροτικής Ανάπτυξης.Φωτο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με συμπλοκές ανάμεσα σε ΜΑΤ και αγρότες.
Ολα ξεκίνησαν μόλις οι αγρότες (οι περισσότεροι είναι από την Κρήτη, που έφτασαν σήμερα το πρωί) έφτασαν στο υπουργείο και διαπίστωσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. είχε στήσει φραγμό στην είσοδο με κλούβες.
Το μπλόκο των ΜΑΤ τους εξαγρίωσε και επιτέθηκαν στις κλούβες, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν αρχικά με περιορισμένη χρήση χημικών.
Στη συνέχεια και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, αφού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα). Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αρχικά οι αστυνομικοί απλώς κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα.
Με μαγκούρες οι αγρότες -Εκτεταμένη χρήση χημικών τα ΜΑΤ
Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για διασπάσουν τους αγρότες και στη συνέχεια ξεκίνησε το κυνηγητό. Ωστόσο η ένταση δεν σταμάτησε, καθώς μόλις τα ΜΑΤ απομόνωσαν έναν αγρότη. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, τον έριξαν στο δρόμο και τον έσυραν. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αγρότες, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ έσπευσαν και άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τελικά τους αγρότες, οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο προσαγωγές αγροτών.
















1.500 αγρότες από την Κρήτη στην Αθήνα
Περίπου 1.500 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν νωρίς το πρωί με πλοία της γραμμής στον Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μαζί με τους αγρότες, είχαν επιβιβαστεί στα πλοία και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση τους.
Αμέσως μετά την άφιξή τους, οι αγρότες της Κρήτης μετέβησαν με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.
Στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ