Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Κανένας πλειστηριασμός και σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.Φωτο-Βιντεο
ΑΘΗΝΑ- Αποδοκιμασίες, διαξιφισμοί και απομακρύνσεις συμβολαιογράφων απο τους χώρους του Ειρηνοδικείου Αθηνών περιλάμβανε η συγκέντρωση για την ακύρωση των των 11 πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στις αίθουσες του δικαστικού

κτιρίου της οδού Λουκάρεως.
Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Μέλη του
κινήματος "Δεν πληρώνω", του ΕΠΑΜ,της Λαϊκής Ενότητας και της "Πλεύσης Ελευθερίας" με επικεφαλής την πρόεδρο του πολιτικού φορέα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Οι συγκεντρωμένοι για άλλη μια φορά άπλωσαν τα πανό τους και με συνθήματα "έξω
τώρα τα κοράκια" και "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" προσπάθησαν να...σφραγίσουν τις αίθουσες στις οποίες ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί. Το πρώτο σκηνικό έντασης στήθηκε, όταν ομάδα συμβολαιογράφων που εισήλθε σε μία απο τις αίθουσες του Ειρηνοδικείου προσπάθησε να προχωρήσει στον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος. Επισπεύδων ήταν ένας ιδιώτης, ο οποίος διεκδικούσε χρήματα από το Γηροκομείο Αθηνών και ζητούσε τον πλειστηριασμό  διαμερίσματος που ανήκει ίδρυμα προκειμένου να λάβει τα χρηματα που του οφείλονταν. Το οίκημα όμως είναι μισθωμένο σε μονογονεϊκή οικογένεια η οποία στην περίπτωση εκποίησης του θα κινδύνευε με έξωση. 

Στην αίθουσα εισέβαλαν μέλη των κινημάτων και των πολιτικών φορέων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησαν τις συζητηαεις προκειμένου να πείσουν τους συμβολαιογράφους να εγκαταλείψουν τα έδρανα. Ο ήπιων τόνων διάλογος όμως γρήγορα έδωσε τη θέση του στις αντεγκλήσεις, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν επιτακτικά τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν. "Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός", φώναζαν οι πολίτες που κάθε Τετάρτη βρίσκονται στην οδό Λουκάρεως. Μετά από λίγα λεπτά οι συμβολαιογράφοι που είδαν ότι μέσα στο κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί ότι  δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην εντολή του πελάτη τους, μάζεψαν τα έγγραφα τους και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Λίγη ώρα αργότερα και πάλι πήγε να δημιουργηθεί τεταμένη ατμόσφαιρα, όταν οι συγκεντρωμένοι εντόπισαν άλλη μια συμβολαιογράφο να κάθετε εντός δικαστικής αίθουσας. Με σύνθημα "έξω τα κοράκια" την απομάκρυναν από τους χώρους του Ειρηνοδικείου.
Τελικά στην οδό Λουκάρεως δεν πραγματοποιήθηκε κανένας από τους 11 πλειστηριασμούς, ενώ συνολικά για σήμερα σε όλα τα Ειρηνοδικεία της Αττικής ήταν προγραμματισμένοι  εικοσιδύο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κανένας πλειστηριασμός δεν διενεργήθηκε και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά από παρέμβαση του συντονισμού συλλογικοτήτων.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένοι δύο πλειστηριασμοί. Ενός καταστήματός στα λαδάδικα, ισόγειο 90 τμ  και υπόγειο 90τμ  και δύο καταστημάτων στην Σίνδο 100 τμ. το καθένα.
Μετά από παρέμβαση του συντονισμού οι δύο πλειστηριασμοί δεν διενεργήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ