Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι 9/10 Έλληνες που δεν υπολογίζονται…Γράφει ο Γιάννης Παπαγεωργίου*

Γράφει ο Γιάννης Παπαγεωργίου*
‘’…Μόνοι μας είμαστε, έτσι κι αλλιώς 9/10 βλέπουν survivor, δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις…’’
Η φράση αυτή του υπουργού Oικονομικών που ειπώθηκε την ώρα που θα ψηφιζόταν το 4ο Μνημόνιο έχει πολλά κρυφά μηνύματα για τον τρόπο σκέψης, τόσο της Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου μας του λαού.
Αρχικά, ίσως αναρωτηθεί κανείς γιατί πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. Διότι, επιβάλλει μέτρα
και δεσμεύει τη χώρα σε δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του τρίτου Μνημονίου, ενώ επιβάλλει μέτρα που δεν προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα. Το οποίο ενδεικτικά θα αναφέρω τι φέρνει στις ζωές μας, καθώς το νόημα βρίσκεται στην αρχική φράση. Η διαπραγμάτευση λοιπόν η οποία θύμισε εποχή άνοιξης του 2015, μας επιβαρύνει με τα εξής:
1) Μέτρα 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το γνωστό σε όλους πλέον «e-mail Χαρδούβελη», για το οποίο εξανίσταντο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί υποστηρικτές τους και αποτέλεσε και την κύρια αφορμή για διεξαγωγή εκλογών.

2) Μείωση που θα έχει ισχύ από 1.1.2018, του επιδόματος θέρμανσης στα 58.000.000 ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα σημαντικό σε επίπεδο εθνικής οικονομίας, όμως έχει άλλη βαρύτητα για κατοίκους ορεινών περιοχών, μεγάλη μερίδα των οποίων χωρίς αυτό δεν έχει τη δυνατότητα θέρμανσης.
3) Επιβαρύνονται, για πρώτη φορά, με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες, ενώ επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες.
4) Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα. Ναι. Όπως το βλέπετε η κοινωνική κυβέρνηση καταργεί κοινωνικά επιδόματα. Εδώ νομίζω δεν περιγράφω άλλο…
Το κλειδί λοιπόν, της παραπάνω φράσης έγκειται στην εφαρμογή των μέτρων από την Κυβέρνηση αφενός και στην αντίληψη αυτής για τους πολίτες της χώρας αφετέρου. Η ουσία είναι ότι ο πλέον αρμόδιος για τα παραπάνω, ο υπουργός Οικονομικών, αφήνει να εννοηθεί μία σιωπηρή κατ’ αυτόν αλήθεια για την αντιπολίτευση που φωνάζει και διαμαρτύρεται, ότι κανείς δεν ασχολείται και κανείς δεν θα σας ακούσει.
Μία έξυπνη επικοινωνιακή φιλοσοφία που απογυμνώνει μία κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, δηλαδή την φτωχοποίηση της χώρας και την μείωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά για την εικόνα της που κρατιέται ψηλά από την στροφή της κοινής γνώμης αλλού.
Απόρροια των παραπάνω είναι τα εξής: Πρώτον, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ως μέλημα και ως πρωταρχικό σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν έχουν ούτε πρόγραμμα για αυτό… Δεύτερον, θεωρούν το παιχνίδι με την αντιπολίτευση κερδισμένο, καθώς η εσκεμμένη άγνοια του λαού λαμβάνεται ως δεδομένο.
Το ερώτημα του συγγραφέως είναι, εμείς σαν πολίτες τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα για να διαψεύσουμε μία Κυβέρνηση που δεν μας υπολογίζει και μάλιστα μας προσβάλλει και μας κοροϊδεύει ανοιχτά;
Γιάννης Παπαγεωργίου είναι Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, HR Specialist και Γεν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ