Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Εικόνες-σοκ: Δείτε τι προκάλεσε σε μαραθωνοδρόμο η έκθεση στον ήλιο.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από τα αποτελέσματα που είχε στο δέρμα μίας γυναίκας η έκθεση στον ήλιο έκαναν τον γύρο του κόσμου και όχι άδικα. Αποτελούν μάλιστα την απόλυτη απόδειξη γιατί όχι απλά πρέπει να βάζεις αντιηλιακό, αλλά γιατί πρέπει και να το ανανεώνεις
συχνά.
Όλα ξεκίνησαν ξεκίνησαν για την Βρετανίδα Τζούλι Νίσμπετ, μία μαραθωνοδρόμο, μετά από έναν αγώνα στον οποίο έτρεξε 69 μίλια σε 21 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτού, η δρομέας έβαλε μόλις δύο φορές αντιηλιακό με δείκτη προστασίας SPF30. Και μπορεί όσοι συνηθίζουν να παραμελούν την προστασία του δέρματός τους να σκεφτούν ότι αυτό ήταν αρκετό, ή ότι καλύτερο από το τίποτα, οι εικόνες που ανέβασε η ίδια όμως στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Όπως εξηγεί η ίδια μιλώντας στο Βuzzfeed μόλις τελείωσε τον αγώνα, ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στο πίσω μέρος των ποδιών όπου στη συνέχεια σχηματίστηκαν μικρές φλύκταινες. Αφού πρώτα κοιμήθηκε λόγω της κόπωσης, πήγε επειγόντως σε κλινική όπου την περιποιήθηκαν και της έδεσαν με επίδεσμο τα πόδια.


Αφού πέρασε μία εβδομάδα κάνοντας θεραπείες και ενημερώνοντας συχνά τους ακόλουθούς της στο Twitter για την κατάστασή της δηλώνει ότι δεν έχει καμία ψευδαίσθηση για το πόσο αμελής ήταν. «Το σώμα μας είναι θαυμάσιο και ανθεκτικό, αλλά χρειάζεται επίσης διαρκή φροντίδα, και δεν έδωσα μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε να ξαναβάλω αντιηλιακό», λέει μιλώντας στο Buzzfeed ενώ παράλληλα τονίζει ότι το πάθημα της έγινε μάθημα.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ