Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ ΠΕΛΛΑ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.06.2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεγάλη σύσκεψη με συμμετοχή βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Πέτρο Κόκκαλη.
Οι αποφάσεις του Υπουργού είναι οι ακόλουθες:

  1. Υπογράφεται την επόμενη βδομάδα η Υπουργική απόφαση για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμοποίησης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την περίοδο 01/07/2017 έως 30/06/2018. Θα δίδεται η δυνατότητα χυμοποίησης ποσοτήτων ως το 50% των συνολικά διαθέσιμων
  2. Επικυρώνεται από το Υπουργείο η κατανομή ποσοτήτων επισιτιστικής ανάμεσα στις οργανώσεις των 4 Νομών με τον τρόπο που οι ίδιες οι οργανώσεις έχουν συνεννοηθεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες.
  3. Θα κατανεμηθούν οι 2000 επιπλέον τόνοι που είναι στην ευχέρεια του Υπουργείου που θα διατεθούν με τρόπο που το επιτραπέζιο ροδάκινο να πάρει το συντριπτικό ποσοστό λόγω του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει στην διάθεση του.
  4. Ήδη ετοιμάστηκε ο φάκελος για την διεκδίκηση στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15 Ιουλίου σημαντικής αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας. Ακόμη στοιχειοθετείται η μείωση εισοδήματος για να διεκδικηθεί στρεμματική ενίσχυση των παραγωγών.
  5. Αναρτήθηκε την 28-6/22:35


 http://www.ifonitispellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ