Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο - Δελτίο Τύπου: Νέα μεγάλη νίκη του Κινήματος απέναντι στη μαφία των αρπακτικών. Στον αέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!

Νέα μεγάλη νίκη του Κινήματος απέναντι στη μαφία των αρπακτικών. Στον αέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το κύκλωμα τραπεζιτών-Ρούσκα-κυβέρνησης-τροϊκανών, μετά από τη νέα μεγάλη νίκη του Κινήματός μας στο μέτωπο των πλειστηριασμών.
Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, στην ηγεσία του οποίου βρίσκεται ο υπόδικος για το
παραδικαστικό no2 Ρούσκας και η τραπεζοκίνητη παρέα του, μετά από την τελευταία Γενική Συνέλευση και με πλειοψηφία 134-132, αποφάσισε και αυτός την αποχή του από τους πλειστηριασμούς μέχρι τις 31-12-2017. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε καθοριστικά η κλιμάκωση του αγώνα του Κινήματός μας τους τελευταίους μήνες και ελήφθη παρά την ισχυρή θέληση της ηγεσίας του Συλλόγου, η οποία προωθεί με νύχια και με δόντια το σχέδιο της ανάληψης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τους συμβολαιογράφους και την άμεση εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε μεγάλη κλίμακα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, έπεσε και το τελευταίο προπύργιο των τραπεζιτών εντός των συλλογικών οργάνων των συμβολαιογράφων. Πλέον, 9 στους 9 συλλόγους απέχουν από τους πλειστηριασμούς και αρνούνται, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να αναλάβουν την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η αποχή των συμβολαιογράφων, έγινε πρώτο θέμα ακόμη και στα ρετιρέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάριο Ντράγκι αυτοπροσώπως, από το βήμα του τελευταίου Eurogroup, διέταξε την ελληνική κυβέρνηση να «εφαρμόσει τους νόμους»,  εντολή η οποία μεταφράζεται σε άμεση λήψη μέτρων καταστολής του Κινήματός και ποινικοποίησης των αγώνων για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας. Στο ίδιο κλίμα και οι ντόπιοι τραπεζίτες, οι οποίοι μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, χαρακτήρισαν αντισυνταγματική την αποχή των συμβολαιογράφων.
Εκ μέρους της εθελόδουλης ελληνικής κυβέρνησης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για μία ακόμη φορά, έδωσε διαπιστευτήρια υποταγής στη μαφία της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος θα προστατέψει τους πλειστηριατζήδες συμβολαιογράφους, προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα το «λειτούργημα» της μαζικής αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Είναι προφανές πλέον, ότι τα ξένα και ντόπια αρπακτικά και τα τσιράκια τους βρίσκονται σε αδιέξοδο και πανικό. Αυτό μαρτυρά και η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν πλήρως την πραγματικότητα προπαγανδίζοντας νυχθημερόν μέσω μερίδας των ΜΜΕ, ότι τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που πλειστηριάζονται είναι πισίνες και κότερα. Ακόμη πιο καταδεικτικό της θλιβερής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει είναι και το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματικό οτιδήποτε μπαίνει στον δρόμο τους και υπερασπίζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη στέγη.
Από μόνη της η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς με βασικό αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας της λαϊκής περιουσίας, καταδεικνύει ότι στο στόχαστρο των αρπακτικών όλο αυτό το διάστημα δεν βρίσκονταν οι μεγαλοοφειλέτες και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά η λαϊκή στέγη, η μικρομεσαία αγροτική γη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μετά τις διαταγές των τραπεζιτών και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για λήψη μέτρων καταστολής του Κινήματος, αξίζει να δούμε και ποια θα είναι η στάση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2017, μέσω ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους αστυνομικούς ως όργανα επιβολής των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.
Οι πολύ σημαντικές αυτές εξελίξεις, δικαιώνουν απόλυτα τον πολυετή και ανηφορικό αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας. Γεννούν όμως και την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συστράτευσης, καθώς το αντίπαλο στρατόπεδο οργανώνεται και θα αντεπιτεθεί. Απευθύνουμε προσκλητήριο αγώνα σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο αγώνας υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας έχει ήδη πάρει τα χαρακτηριστικά της «μητέρας των μαχών» και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του ελληνικού λαού για τις επόμενες δεκαετίες.
*Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων δίνουμε δυναμικό παρών και αυτή την Τετάρτη 8-11-17, 3:30-5:00μμ στα Ειρηνοδικεία της χώρας για να βροντοφωνάξουμε:
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
07-11-17, Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ