Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΣΟΚ στην ελληνική αγορά: «Κανόνι» βάρεσε πασίγνωστη ελληνική αλλαντοβιομηχανία


Το μνημόνιο σκοτώνει την Ελληνική αγορά. Παρά τις τυμπανοκρουσίες μεγάλες αλυσίδες κλείνουν, με δεκάδες εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς.
Σύμφωνα με... 
πληροφορίες, αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο για υπαγωγή της στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα.

Η αίτηση – σύμφωνα με το capital.gr – κατατέθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου προκειμένου η εταιρεία να λάβει προστασία από τους πιστωτές της η οποία είχε αρθεί στις 11 Μαΐου μετά την παραίτησή της από το δικόγραφο. Για τον λόγο της παραίτησής της από το δικόγραφο η εταιρεία αναφέρει στην αίτηση της ότι δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με την οποία θα ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις της προς τους συμβαλλόμενους στη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση θα συζητηθεί αύριο, Παρασκευή 18 Μαΐου, ενώ η εταιρεία δεν αποκλείεται να παραιτηθεί και από αυτό το δικόγραφο και να υποβάλλει να καταθέσει νέα αίτηση πτώχευσης.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. ευρώ ενώ οι απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Στην αίτησή της η εταιρεία ζητά να ορισθεί ημερομηνία παύσης πληρωμών, η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης, να ορισθεί σύνδικος, να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος δ.σ. με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης αλλιώς μέχρι τη συνέλευση των πιστωτών.

Επίσης ζητείται να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να διατάσσονται προληπτικά μέτρα τα οποία θα αφορούν και κάθε δικαιούχο αποχωρισμού, που θα απαγορεύουν τις ατομικές διώξεις και κάθε διαδικασία, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για απαιτήσεις σε βάρος της εταιρείας προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά των στοιχείων της ώστε να είναι εφικτή η αναβίωση ή η πώλησή της ως συνόλου μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης.

Παράλληλα η εταιρεία ζητά να απαγορευθεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου σε κάθε τρίτο προμηθευτή – πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να διακόψει την παροχή των αναγκαίων για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση του πελατολογίου της υπηρεσιών υπό τον όρο εξόφλησης των κατά μήνα, τιμολογούμενων τρεχουσών υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών μέχρι την έκδοση της απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ