Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Σοκ και δεος απο τις φωτιες στην Αττικη..50 νεκροί και 172 τραυματίες ο επισημος απολογισμος εως τωρα απο την Π.Υ .Εικονες σοκ απο τα καμμενα

Στους 50 ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Νωρίτερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172. 
Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη προέβη πριν από λίγο σε ενημέρωση
για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα.
Η κ. Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους.
Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.
Οι φωτιές τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:
Αέρας – Γεράνεια Όρη
Καλλιτεχνούπολη
Δεμενό –Κιάτο Κορινθίας
Μετόχι Βρυσών - Χανιά, Κρήτης
Χλωμό –Δήμου Λοκρών
Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Δήμος Ωροπού (σε ύφεση)
Σουσάκι, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας


Φρίκη στο Μάτι με απανθρακωμένα πτώματα συνανθρώπων μας να κείτονται στη μέση του δρόμου. Προσοχή θα δείτε πολύ σκληρές εικόνες.
Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν το πρωί στην περιοχή Αργυρή Ακτή στο Μάτι βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική εικόνα αντικρίζοντας 30 μέτρα από την παραλία σε ένα χωράφι 26 ανθρώπους νεκρούς, ενώ άλλοι τέσσερις βρέθηκαν στο δρόμο και σε ΙΧ.
Η κατάσταση αλλοφροσύνης που πρέπει να επικρατούσε στο σημείο φαίνεται και από το πως βρέθηκαν καμμένα δεκάδες ΙΧ μπροστά στο δρόμο.
Ενα μποτιλιαρισμένο κομβόι καμμένων αυτοκινήτων και μέσα σε αυτά, αλλά και στο δρόμο υπάρχουν πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες




Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες διασωθέντων από τις πυρκαγιές στη Ραφήνα
Οσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έκαμναν τα πάντα για να γλιτώσουν από τη φωτιά στη Ραφήνα, με πολλούς να πέφτουν στη θάλασσα και να κολυμπούν για ώρες.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του κυρίου Νίκου Σταυρινίδη, ο οποίος περιέγραψε τα όσα συγκλονιστικά έζησε. Έπεσε στη θάλασσα και κολυμπούσε για 4 ώρες. Από τη Ραφήνα βρέθηκε στη Λούτσα, ενώ όση ώρα ήταν στην θάλασσα είδε ανθρώπους να πνίγονται.
Διαβάστε την περιγραφή του για όσα έζησε  
«Πνίγονταν άνθρωποι δίπλα μας  και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Πέσαμε στη θάλασσα στον Κάβο Ραφήνας λίγο μετά τις 7 . Πήγαμε πολύ μέσα, αλλά είχε πολύ ρεύμα. Δεν βλέπαμε τίποτα, ένα σκοτάδι παντού. Αφεθήκαμε  στο ρεύμα  και στις 11 τη νύχτα μας μαζέψανε στη λούτσα με μια μηχανότρατα.
Ημασταν πολλές ώρες  στη θάλασσα. Χάσαμε ανθρώπους! Ήμασταν 6, χάσαμε μια κυρία κι ένα παλικάρι. Την ώρα που κολυμπούσαμε είδαμε ένα πτώμα. Μία μεγάλη γυναίκα με άσπρα μαλλιά επέπλεε διπλά μας. Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε κανέναν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ