Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 20/2018) που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018:

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Β. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018:
Από τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική Μακεδονία.
Β. Από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

2. Αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου 2018:
Α. Κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Β. Τις πρωινές ώρες πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Γ. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς η Στερεά και η Θεσσαλία.




3. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018:
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά.

4. Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018:
Κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες η Κεντρικής Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια
Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Επισημαίνεται ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ- ΒΡΟΧΕΣ
* Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
* Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ