Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Για να κερδίσουν λίγες ψήφους, αδιαφορούν για την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο τελωνείο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης"

Αποτέλεσμα εικόνας για Βεσυρόπουλος
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας του τελωνείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι βάζει τις ψηφοθηρικές και μικροπολιτικές της σκοπιμότητες πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών και τις ανάγκες της χώρας.

Για να κερδίσουν λίγες ψήφους, αδιαφορούν για την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο τελωνείο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια στρέφεται εναντίον της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και τη δυνατότητα της πόλης να εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο εμπορίου.

Η χώρα δεν θα βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει όσο εξακολουθούν να κυριαρχούν κρατικοδίαιτες αντιλήψεις εξυπηρέτησης στενών συντεχνιακών συμφερόντων».

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Οικονομικών ΘΕΜΑ: «Ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας στο Α’ τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού και στρέφεται εναντίον της επιχειρηματικότητας» Κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη την υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της οικονομίας στη Βόρεια Ελλάδα. Η κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο Α’ τελωνείο εισαγωγών-εξαγωγών της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία και το κύριο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση συντεχνιακών λογικών. Η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά υπονομεύει τη δυνατότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και κινείται έξω και πέρα από κάθε λογική. Κανένα λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, όταν επιβάλλεται περιορισμένο ωράριο στη λειτουργία του τελωνείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις αντιδράσεις φορέων της Θεσσαλονίκης όπως το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Εληάς και Μητροπόλεως 54, 591 00 Βέροια, Τηλ: 23310 61889, Φαξ: 23310 61389 Βετσοπούλου και Θεμ. Σοφούλη 43, 593 00 Αλεξάνδρεια Τηλ: 23330 24777, 27239, Φαξ: 23330 24748 vesiropoulos@gmail.com Βιοτεχνικό Επιμελητήριο αλλά και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να ικανοποιήσει συντεχνιακές λογικές για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 1. Για ποιο λόγο επιβλήθηκε το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και η κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο Α’ τελωνείο εισαγωγών - εξαγωγών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Πιστεύει η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του λιμανιού αλλά και της οικονομίας της Βορείου Ελλάδας; 2. Ποιες ενέργειες έγιναν για να αντιμετωπιστεί η μονομερής ενέργεια συνδικαλιστών τελωνειακών να απέχουν, από τη νυχτερινή βάρδια, από τις 10.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί, στην Πύλη 16 του ΟΛΘ στο τελωνείο; 3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τελωνείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την 24ωρη λειτουργία του; Ο ερωτών Βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...