Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

«Αρπακτικό» fund κατά μικρομεσαίων.Για ενα κομματι ψωμι η ιταλική εταιρία doBank έχει συμφωνήσει με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ώστε να κυνηγήσει «κόκκινα» δάνεια 1,8 δισ. €!

Η ιταλική εταιρία doBank έχει συμφωνήσει με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ώστε να κυνηγήσει «κόκκινα» δάνεια 1,8 δισ. €!
Ενα νέο fund-γύπας, η ιταλική doBank, ανοίγει γραφεία στην Αθήνα, με στόχο να «κυνηγάει» 300 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τα «κόκκινα» -τραπεζικά- δάνειά τους, ύψους 1,8 δισ. ευρώ!
Χθες οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα
Πειραιώς) υπέγραψαν συμφωνία με την doBank για την αποκλειστική διαχείριση του συγκεκριμένου πακέτου δανείων.

Η έδρα και συνάμα το επιτελικό στρατηγείο της doBank στην Αθήνα θα είναι στο Μαρούσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει 10 προσλήψεις στελεχών και αναμένεται τάχιστα να προστεθούν άλλα 40 άτομα στο προσωπικό της τράπεζας, με ειδικές γνώσεις στο ευρύτερο πλέγμα των χρηματοοικονομικών εργασιών αλλά και του real estate.

Τουλάχιστον στην αρχική φάση της παρουσίας της στην Ελλάδα, η doBank δεν θα αναπτυχθεί με περισσότερα υποκαταστήματα και θα μείνει προσανατολισμένη στα των «κόκκινων» δανείων. Ανάλογα βεβαίως με τις νέες κινήσεις από πλευράς του «μητρικού» Fortress fund, μπορεί βαθμιαία να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στα αρχικά πλάνα.

Η doBank είναι ανεξάρτητη διαχειρίστρια εταιρία πιστώσεων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 800.000.000 ευρώ .

Η συμφωνία συνεργασίας καταρτίστηκε μετά την ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 εταιρίες. Η διεθνής δικηγορική εταιρία White & Case ενήργησε ως νομικός σύμβουλος των τραπεζών επί ζητημάτων αγγλικού δικαίου και η δικηγορική εταιρία Κουταλίδη ως νομικός σύμβουλος επί ζητημάτων ελληνικού Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ